Mil.news.sina: Су-57 добија фотонски радар који чини бесмисленим америчке стелс-технологије

РЕНОМИРАНИ КИНЕСКИ САЈТ ТВРДИ ДА ТИМ РАДАРИМА НИШТА НЕ МОГУ НИ НАЈБОЉИ АМЕРИЧКИ ОМЕТАЧИ

* Наводи да су у стању да `ухвате` силуету сваког авиона. Са резолуцијом која је неколико десетина пута боље него код класичних радара. Фотонци напросто игноришу електронска ометања која емитује противник и потпуно су неосетљиви и за моћне ометаче којима располажу САД

___________________________________________________________

         РЕНОМИРАНИ кинески специјализовани сајт Mil.news.sina оценио је да микроталасни фотонски радар, којим је опремљен руски ловацпете генераци9је Су-57 чини америчке стелс-технологије бесмисленим.

         Чак процењује да америчке ометаче радара и система везе „претвара у смеће“.

         Mil.news.sina указује и објашњава:

         „Особенност тог типа радара је у томе што су компактни, лаки и имају велики домет. У стању су да `ухвате` силуету сваког авиона. Са резолуцијом која је неколико десетина пута боље него код класичних радара. Фотонци напросто игноришу електронска ометања која емитује противник и потпуно су неосетљиви и за моћне ометаче којима располажу САД“.

         Кинески сајт указује да се ради о новом типу радара који су приближно два пута мањи од постојећих, што је њихова „озбиљна предност“.

         Mil.news.sina наводи да се такви радари могу правити и у форми танке „фолије“ која се може поставити и на крило авиона, што ће саме авионе чинити осетно лакшим и побољшавати им летачке могућности.

         Кинески сајт посебно наглашава да амерички чувени стелс-авиони, које Пентагон рекламира као `невидљиве`, постају бесмислени јер су те технологије потпуно беспомоћне пред фотонским радарима.

         Mil.news.sina наводи да Русија своје Су-57 може користити истовремено (упарено) са беспилотним летелицама „Охотник“.

         Британско издање Jane's 360 објавило је – са позивањем на функционера руске војне компаније Ростех Виктора Кладова – да је Москва спремна да пекингу понуди извозну верзију Су-57.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари