Миг-35 за Србију по фабричкој цени

РУСКИ АВИО-КОНЦЕРН НУДИ И ДА „МОМА СТАНОЈЛОВИЋ” ПОСТАНЕ ЦЕНТАР ЗА МИГ-29 ЧАК И ЗА АЛЖИР И КУБУ

         РУСИЈА је спремна да Србији прода најновији авион Миг-35 по истој цени по којој ће га добијати и руска авијација, уколико се српске власти одлуче за набавку овог авиона, рекао је генерални директор руског авио-концерна „МИГ“ Сергеј Коротков.
         Коротков је додао да би ови руски вишенаменски ловачки авиони практично били продати „по фабричкој цени“.
         Он је рекао за „Политику“ да ти авиони не би били из серије „миг-29М/М2“ које је наручила Сирија, већ би то били потпуно нови авиони чија би испорука могла да се очекује од 18 до 24 месеца од потписивања уговора.
         „Свима кажемо две године. Али, за Србију бисмо се потрудили да тај рок буде краћи“, рекао је Коротков, који није навео конкретну цифру коју треба платити за „миг-35“, јер цијена зависи од изабране опреме.
         Он је рекао да све ракете „ваздух-ваздух“ које производи Русија могу да се интегришу на Миг-35 за Србију.
         „Чак и ракете западне производње - ако то желите, јер Миг-35 има потпуно отворену архитектуру и за постојеће, а и за неке нове пројектиле“, рекао је Коротков.
         Коротков је оценио да Србија, са својим Ремонтним заводом „Мома Станојловић“ у Батајници, може да буде регионални центар за ремонт Миг-29, али и за неке арапске земље, попут Алжира.
         „Зашто да их довозе у Русију, када то могу да ураде код вас, а ми бисмо преузели обавезу да те авионе пребацимо до Батајнице. Предложили бисмо и Куби да своје Миг-29 ремонтује код вас. Знате, није довољно само купити модеран авион, треба га и одржавати“, навео је Коротков.
         Војска Србије изразила је раније интересовање за куповину шест авиона Миг-29М2.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари