Либерман: Уништићемо ПВО Сирије ако поново буде гађала наше авионе

НИМАЛО ГА НЕ МУЧИ ШТО СУ ЊЕГОВИ АВИОНИ БИЛИ ГАЂАНИ У ВАЗДУШНОМ ПРОСТОРУ СИРИЈЕ

Авигдор Либерман

          МИНИСТАР одбране Израела Авигдор Либерман запретио је да ће његова армија уништити систем ПВО Сирије уколико она буде поново буде ракетирала авионе јеврејске државе.

          Чак је додатно нагласио: „Ако сиријска ПВО поново нападне наше авионе – она ће бити уништена. Никаквог компромиса неће бити“.

          Либермана, као што се види, нимало не „мучи“ што су његови авиони били у ваздушном простору Сирије и што је ПВО суседне земље дејствовала изнад своје, а не израелске територије.

          Упад својих авиона у ваздушни простор Сирије објаснио је, иначе, намером Тел Авива да спречи пребацивање оружја из Сирије у Либан.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Tomi's picture
Tomi 20:06 19.03.2017.

  • +3
Voting is closed.

Alo, Ješo, ne treba ti Mosad, i iz dnevnih novina možeš da saznaš šta nameravaš da "uništiš". Pazi samo da se ne zagrcneš, zalogaj je malo prevelik...

Gospodar Zarin's picture
Gospodar Zarin 20:38 19.03.2017.

  • +3
Voting is closed.

Liberman je desnicar kao i vecina uostalom i vrlo je popularan.
Frustracija da su neki dan bezali glavom bez obzira proizvela je ovakvu izjavu.
Medjutim, svaku izjavu treba pazljivo procitati. Kao sto sam ranije obrazlagao, postojeci dogovor izmedju Rusije i Izraela o crvenim linijama ne odnosi se na presretanje isporuka oruzja i opreme iz Irana za Hezbolah/Liban. A Libermanova izjava ne izlazi van tog okvira.
Ali ipak, prica o unistavanju sirijske PVO je zaista preterana. Takva ideja bila bi katastrofalna pre svega za Izrael. Ne zato sto ne bi imali uspeha, nego zato sto bi u perspektivi takvu kampanju skupo platili.
Istovremeno, nijedan od ciljeva ne bi bio ostvaren. Asad bi jos lakse ostao u fotelji, a Hezbolah je ionako vec zavrsio sa formiranjem respektabilne vojne sile i spreman je za rat.
Znaci ogroman reskir prakticno ni za sta.
Ocigledan je bes porazenog, ali cisto sumnjam u iracionalno srljanje u sopstvenu propast. To ne lici na cioniste.

Slobodanka's picture
Slobodanka 14:21 20.03.2017.

  • +4
Voting is closed.

Izrael preko terorista koje oni podržavaju već odavno učestvuje u neobjavljenom ratu protiv Sirije, a eventualni napad Izraela na PVO Sirije bio bi početak otvorenog rata.
Zašto bi baš sada Izrael pokrenuo i otvoreni rat? Da li su iscrpili sva dosadašnje načine ratovanja protiv Sirije? - To bi bio način da se što više zakomplikuje situacija i da nekako pokušaju da se tok tog rata okrene u nepovoljnom pravcu za Siriju.

Upad izraelskih aviona od granice do Palmire je grubo oko 300 km. Zatim navodno prebacivanje oružja iz Sirije u Liban na koje se pozivaju - ne graniči se Liban sa Sirijom kod Palmire!!! Šta oni zapravo traže i rade kod Palmire???

Pre nekoliko dana sirijski predsednik Bašar el Asad izjavio je da postoje šanse da se do kraja 2017.godine završi uspešno rat u Siriji uz napomenu ako se nešto ne zakomplikuje.
Mnogima to ne odgovara! Da li je ovo bio samo ispad ili je u pitanju povod da se osujeti uspešan kraj rata u Siriji? Treba biti oprezan.

Od 30.09.2015.godine kada je Rusija počela da pruža vojnu pomoć Siriji vidimo kako različiti igrači - neprijatelji Sirije pokušavaju da ometaju i uspore borbe za oslobodjenje Sirije i da postignute rezultate ponište.
Treba imati u vidu ko je i zašto osmislio celokupan rat u Siriji: Fašington uz pomoć moćnog židovskog lobija. Sirija im jednostavno nije odgovarala jer u njoj nije bilo uticaja neokolonijalnog Zapada, niti je bilo uticaja njihovih globalnih kompanija. Sirija je nekad bila jaka i moderna država, a već 6 godina nastoje da je unište ratom.

misko's picture
misko 22:48 19.03.2017.

  • +5
Voting is closed.

Već ranije sam pisao da izrael može direktno da se uključi u napada na siriju. Ta odluka još nije donesena. oni još uvek procenjuju ali postoje strukture u izraelu koje su spremne nezakonito da deluju isto kao u slučaju obaranja ruskog aviona od strane turskih pilota i pokušaja uvlačenja turske u rat sa rusijom.Verovatno je ovaj lik u ekipi koja bi da ratuje sa sirijom aa samim tim su automatski u ratu sa rusijom. Izrael nema nuklearne kapacitete koji bi mogli da ugroze rusijiu durektno ali zato ih rusija IMA i mislim da bi odluka da se izrael umeša u sirijski rat bila JAKO LOŠA za izrael pošto rusi imaju dosta neraščišćenih računa sa njima i mislim da bi u vrlo krakom periodu taj sukob eskalirao na nuklearni nivo sa punom svetskom krizom takvog tipa. amerika NIKADA neće nuklearno ratovati zbog jevreja tako da mislim da im je pametnije da se smire inače će se prorčanstvo o harmagedonu ispuniti doslovce.

Slobodanka's picture
Slobodanka 12:18 20.03.2017.

  • +3
Voting is closed.

Male su šanse da pored Rusije, a i ostalih saveznika mogu nešto značajno da postignu. Medjutim pakosni su i nervozni jer gube pa sumnjam da će takva zločinačka djubrad nastojati da postignu nešto podmuklo - da još više unište i razore Siriju.

Još 2015. godine krajem juna objavljeno je da je na Golanu postao popularan ratni turizam. Strani i izraelski vojni posmatrači, novinari i ko zna kakvi još osobenjaci sa Golana su osmatrali tok rata u Siriji. Neko veoma bitan iz izraelske vojske tada je pakosno i sa mržnjom izjavio kako Sirija umire i da Asad trenutno vlada sa 25% teritorije svoje zemlje, itd. Nisu tada znali da će se za tri meseca Rusija pojaviti.

Kako se sada rat u Siriji odvija u pozitivnom pravcu ka oslobodjenju i ka kraju rata sve više naopakih zveri će pokazati svoje zube i svoje pravo lice. Verovatno rasplet kao i u svakoj drami pa i u ovoj stvarno velikoj sirijskoj i svetskoj drami treba tako da izgleda. Stvarno treba imati dobre nerve, čak i samo za praćenje ovakvih vesti.
A tek šta sve najbolje treba i to iskreno poželeti tim ljudima koji se bore za slobodu u Siriji.

Додај коментар