Кијев тврди да ће од Запада добити 321 тенк, али – ево зашто ни са њима неће добити рат

УКРАЈИНА ТРАЖИ И 24 АМЕРИЧКА БОРБЕНА АВИОНА F-16, АЛИ БИ БИЛА ЗАДОВОЉНА И ФРАНЦУСКИМ И ШВЕДСКИМ

Leopard-2

* Московски војни аналитичар Андреј ФРОЛОВ: „Амерички тенкови Abrams немају велике шансе против наших Т-90М који имају бољу заштиту, моћнији топ и напреднији нишански систем. То је разлог што су у Вашингтону оклевали са слањем својих Abrams-а Украјини. Боје се судара са Т-90М који су већ масовно стигли на ратиште“

* Leopard 2А6 је једна од најновијих модификација главног немачког борбеног тенка Leopard 2. Тежи 62 тоне и има максималну брзину до 72 км/х. Снага мотора му је 1500 КС. Добио је појачани предњи и бочни оклоп, стабилизатор оружја и термовизир. Наоружан је топом од 120 мм и са два митраљеза 7,62 мм

__________________________________________________

         ЗАПАД је Украјини досад обећао 145 тенкова: немачких Leopard-2 (100), америчких Abrams (31) и британских Challenger-2 (14).

         Већина ће стићи између априла и августа, а шеф кијевске хунте Владимир Зеленски је већ уплашено завикао: „Тада ће већ бити касно!“

         Истовремено је његов амбасадор у Паризу, Вадим Омељченко, објавио да је Кијеву обећан укупноп 321 тенк. Ним ање, ни више!

Т-90М "Пробој" ("Прорив")

         Портпарол украјинског ратног ваздухопловства Јуриј Игнат изјавио је да Кијев од НАТО и Запада тражи и 24 борбена авиона.

         Није крио да жели америчке F-16. A био би задовољан и француским Рафалима и шведским Грипенима.

         Велико је питање да ли ће их Кијев уопште добити. У сваком случају – не пре лета или јесени.

         У сваком случају, западни тенкови тешко да ће нешто битно изменити на украјинским ратиштима.

         Abrams је добро заштићен тенк. Наоружан је топом калибара 105-мм који може да проблије оклопе првих верзија совјетских тенкова Т-72, ​​Т-62.

Abrams

         Московски војни аналитичар Андреј Фролов указује: „Ти амерички тенкови немају велике шансе против наших Т-90М који имају бољу заштиту, моћнији топ и напреднији нишански систем. То је разлог што су у Вашингтону оклевали са слањем својих Abrams-а Украјини. Боје се судара са Т-90М који су већ масовно стигли у Украјину“.

         Фролов додатно наводи да су Abrams-и, као и немачки и британски тенкови, веома тешки и да су им потребни јаки класични и понтонски мостови, као и оклопна возила за спасавање.

         Познати руски тенкиста Сергеј Суворов наводи:

         „Немачки тенкови горе као и сви остали. Leopard-2  је много већи од Т-90, што значи да је за нас много већа мета него ми за „немце“. Али, Leopard-2  нема ни динамичку заштиту, па је много рањивији ако противник користи навођене противтенковске пројектиле и бацаче граната. У Сирији су Курди бацачима граната запалили половину од 20 труских Leopard-а. Све у свему,Т-90М "Пробој" бољи је од немачког тенка“.

F-16 (далеко од Украјине)

         Московски војни експерт Алексеј Леонков прогнозира:

         „Неће бити много тенковских дуела на отвореном. Тенкови ће дејствовати умрежено са артиљеријом, авијацијом и пешадијом. Обе стране ће, наравно, користити противтенковске системе. Много шта ће бити против тенкова“.

         Leopard 2А6 је једна од најновијих модификација главног немачког борбеног тенка Leopard 2.

         Тежи 62 тоне и има максималну брзину до 72 км/х. Снага мотора му је 1500 КС.

         Добио је појачани предњи и бочни оклоп, стабилизатор оружја и термовизир.

         Наоружан је топом од 120 мм и са два митраљеза 7,62 мм.

          Има четворочлану посаду.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари