Јапан представио свој највећи ратни брод - разарач „Изумо”

КОШТАО ЈЕ 1,2 МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА, А ТЕЖАК ЈЕ 19,500 ТОНА

И МОЖЕ ДА НОСИ 14 ХЕЛИКОПТЕРА

„Изумо” 

  • Кинеско Министарство одбране упозорило: „Забринути смо због јапанске константне војне експанзије. Јапан би требало да учи из властите историје и да остане при својој политици самообране и обећању да ће се мирно развијати“

           ЈАПАН је у Јокохами представио „Изумо” - свој највећи ратни брод још од Другог светског рата.

           Коштао је 1,2 милијарде долара, а тежак је 19,500 тона и може да носи 14 хеликоптера.

           Класификован је као разарач, али дизајном више подсећа на носач авиона. Међутим, јапанско министарство одбране је саопштило да „Изумо“ неће бити коришћен као носач.

           Нови, најмоћнији брода Јапана - званични Токио је представио у време напетих односа са Кином због територијалног спора око групе ненасељених Острава у Источном Кинеском мору.

           Јапански војни врх не крије: да ће задатак новог разарача бити „адекватније реаговање на разне ситуације у водама око Јапана“.

           Кинеско Министарство одбране упозорило је: „Забринути смо због јапанске константне војне експанзије. Наши јапански суседи и међународна заједница требало би да буду јако опрезни са тим трендом. Јапан би требало да учи из властите историје и да остане при својој политици самообране и обећању да ће се мирно развијати“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари