„Известия“: Ердоган од Путина тражио да Турској прода ракетне системе С-400

ДМИТРИЈ ПЕСКОВ И СЕРГЕЈ ШОЈГУ ПОТВРДИЛИ ДА ЈЕ У КРЕМЉУ БИЛО РЕЧИ И О ТОМЕ

С-400

  • Шеф руске државне војне корпорације „Ростех“ - Сергеј Чемезов - открио је да Анкара жели да од Русије добије кредит за куповину руског наоружања, укључујући и С-400
  • Кина је прва - још 2015-те - са Москвом потписала уговор о куповини С-400. Како су медији објавили: за 3 милијарде долара

         ПРЕДСЕДНИЦИ Русије и Турске - Владимир Путин и Реџеп Ердоган - разговарали су прошле недеље у Кремљу и о могућој продаји Анкари руских ПВО-система С-400.

         Како је објавио утицајни московски дневни лист „Известия“, и портпарол шефа руске државе, Дмитриј Песков, потврдио је да је међу двојицом лидера било речи и о томе.

         Песков је још само додао: „Две стране су заинтересоване и наставиће о томе разговор“.

         Лист тврди и да му је министар одбране РФ, Сергеј Шојгу, потврдио да су Ердоган и Путин разговарали и о ракетним системима С-400.

         Сасвим логично, ни Шојгу није отишао даље од потврде.

         „Известия“, међутим, са своје стране наглашавају да је Турска не само заинтересована за потписивање купопродајног уговора, него за добијање најбоље извозне верзије тог ПВО-ПРО ракетног система.

         Шеф руске државне војне корпорације „Ростех“ - Сергеј Чемезов - открио је да Анкара жели да од Русије добије кредит за куповину руског наоружања, укључујући и С-400.

         У фебруару је Чемезов изјавио да се Турска интересује за С-400.

         У новембру је турски министар одбране, Фикри Ишик, признао да његова земља жели С-400 и да већ са Москвом води преговоре.

         Кина је прва - још 2015-те - са Москвом потписала уговор о куповини С-400. Како су медији објавили: за 3 милијарде долара.

         У октобру прошле године, Индија је са Русијом потписала уговор о куповини С-400, али је вредност тог посла засад скривена од јавности обе земље.

         Кина и Индија су традиционални - и највећи - купци руског (и совјетског) наоружања и војне опреме. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Goran Swe's picture
Goran Swe 17:07 15.03.2017.

  • +6
Voting is closed.

Može i popust od 20% uz izlazak iz alijanse. Turska je ključna država da se zabiberi globalističkom imperijalizmu. Preokrenuti njih i napraviti saveznike je šahovska majstorija, najviše bazirana na mudrosti i moralu Ruskog rukovodstva.

Gospodar Zarin's picture
Gospodar Zarin 17:43 15.03.2017.

  • +6
Voting is closed.

Rusi nikada nece dati S-400 Turcima.
Ili ovako - dobice ali 2030.godine.

Dejan's picture
Dejan 23:40 15.03.2017.

  • +3
Voting is closed.

Sada se vidi zasto je Kremlj dao obavestajne podatke koji spasise Erdogana od rafala. Alavo, glupo tursko govedo se przi na laganoj vatri. LM, ako nastavi, a 'oce, ovako da se ponasa, dobice on cetvorku u glavudzu idiotsku.
Znam, neko ce da kaze - A Iran?? Pa Iran se visestruko dokazao kao pouzdan partner, dok u turcina nema vjere.

Zare2's picture
Zare2 01:33 16.03.2017.

  • +3
Voting is closed.

Sve dok je Turska clanica NATO nema sanse da od Rusa kupi to oruzje..Turcima ne treba nikada verovati..

Sloba's picture
Sloba 22:12 16.03.2017.

  • +1
Voting is closed.

Tacno, ali ako je moguce napraviti neku modifikovanu verziju, koja bi bila programirana da rusi samo NATO rakete i letilice, onda zasto da ne. I prodati im pod tim uslovima, bez prevare.

Додај коментар