Израелски министар тврди да С-300 не могу ништа F-35, а из Москве поручују – не проверавајте!

КЛИНЦЕВИЧ: НЕКА СЕ ИГРАЈУ ВАТРОМ – С-300 ДЕЈСТВУЈУ СА СТОПРОЦЕНТНОМ ЕФИКАСНОШЋУ

* Израелски министар за регионалну сарадњу Цахи ХАНЕГБИ: „Батерије С-300 неће успети ни да открију наше невидљиве ловце. С-300 у саставу сиријске ПВО неће нас спречити да и убудуће наносимо ударе по циљевима у Сирији. Уосталом, ми те С-300 можемо уништити и из ваздуха и на земљи“

* Бивши командант ПВО руских Копнених снага генерал Александар ЛУЗАН: „F-35 не могу бити недодирљиви за С-300. Ти авиони су прилично ефикасни у ваздушним борбама, али су и F-35, F-22 `муштерије` наших ракетних система који имају веома интересантан начин навођења на циљ. Неће С-300 са њима имати превелике проблеме“

* Руски генерал Владимир ПОПОВ: С-300 има способност и да открива циљеве након свог старта и да уништи `нову опасност`, а не циљ због којег је био лансиран. То је у стању јер располаже резевном млазницом која му омогућава да нагло мења смер и правац лета

__________________________________________________________________________

         НИСУ још руски ракезтни зенитни системи С-300 ни постављени у Сирији, а из израелског војног и државног врха кренула су уверавања – да ти противавионски и противракетни системи неће моћи ништа америчким невидљивим ловцима пете генерације F-35 којима располаже ратно ваздухопловство јеврејске државе.

         Израелски министар за регионалну сарадњу Цахи Ханегби, који је стални члан војно-политичког кабинета своје земље, са увереношћу је изјавио:

          „Батерије С-300 неће успети ни да открију наше невидљиве ловце. С-300 у саставу сиријске ПВО неће нас спречити да и убудуће наносимо ударе по циљевима у Сирији. Уосталом, ми те С-300 можемо уништити и из ваздуха и на земљи. Пре неколико месеци смо већ уништили једну сиријску ракетну батерију“.

         Ханегби је навео и да Израел у свом стратешком планирању „одавно узео у обзир могућности С-300“.

         Израелски медији су последњих дана објавиљивали да ће САД Пентагон помоћи Тел Авиву испоруком нове партије F-35.

         Израел већ има 12 таквих авиона, а треба да располллаже са укупно 50.

         Бивши командант ПВО руских Копнених снага – генерал Александар Лузан – има у доброј мери супротно гледиште од Ханегбија:

         „F-35 не могу бити недодирљиви за С-300. Ти авиони су прилично ефикасни у ваздушним борбама, али су и F-35, F-22 `муштерије` наших ракетних система који имају веома интересантан начин навођења на циљ. Неће С-300 са њима имати превелике проблеме. А што се тиче удара по С-300 из ваздуха - F-35 је прилично слаб за ударе по циљевима на земљи“.

         Руски генерал Владимир Попов, који је и авио-ас, упозорава да могућности F-35 не треба потцењивати и упозорава:

         „Ти авиони ће наносити ударе по Сирији отуда где их не очекују. Имаће задатак да се `пришуњају` и да лансирају – пре него што буду примећени – ракете дугог домета и да се удаље. Они ће се прикрадати, а не бих гарантовао да ће сви у сваком налету бити на време откривени. Поготово што њихова мисија може бити праћена дроновима, другим авионима и лансирањима десетина крстарећих ракета. Али, и С-300 је у стању да и невидљиве открива и на великим висинама, а у стању су да сами између наколико циљева изаберу онај који је највећа претња“.

          Попов наглашава да С-300 има способност и да открива нове циљеве након свог старта и да уништи `нову опасност`, а не циљ због којег је био лансиран. То је у стању јер располаже резевном млазницом која му омогућава да нагло мења смер и правац лета.

          Попов указује да је сама ракета система С-300 веома моћна и да није неопходно да погоди сам циљ да би га уништила. према његовом указивању, довољно је да експлодира у његовој близини, а остало завршава `облак` ракетних шрапнела који се распрскавају у свим правцима.

          Он је уверен да израел неће остварити превагу ни ако из САД добије и више од десет нових `невидљивих`.

         Франц Клинцевич, члан комитета за одбрану и безбедност Савета Федерације – горњег дома руског парламента – уверен је у стопроцентну ефикасност система С-300 који су стигли у Сирију.

         Он је израелском војном врху поручио:

         „Нека се не играју ватром. Боље им је да не проверавају шта могу С-300. Могу у томе отићи предалеко. Ако им је намера да врше притисак на Русију, морам да им кажем да москва неће устукнути, а С-300 дејствују са стопроцентном ефикасношћу“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари