Израелска војна шпијунажа тврди да је око базе Хмејмим открила ракетне системе „Искандер“

ОБЈАВИЛА ДА ЈЕ ПОМОЋУ САТЕЛИТСКИХ СНИМАКА ЛОЦИРАЛА НАЈМАЊЕ ЧЕТИРИ МОБИЛНА СИСТЕМА

  • Многи експерти на Западу процењују да су „Искандери“ најопасније оружје које на располагању има руски Генералштаб јер има велики домет и способност пробијања противничке ПРО, па брзо може нанети велику штету противниковим аеродромима, базама и другим важним објектима
  • „Искандер-К“ користи крстарећу ракету Р-500 са екстра ниском трајекторијом лета на висини од само 6-7 метара, а у стању је да заобилази природне и вештачке препреке. Та ракета има декларисани домет до 500 километара, али Пентагон сматра да је њен реални домет 2.000-2.600 километара

        ИЗРАЕЛСКИ шпијунски сателит „Amous-2“ открио је руске оперативно-тактичке ракетне системе „Искандер“ у Сирији.

        После анализе добијених снимака, израелски војни стручњаци из iSi intelligence објавили су да се „Искандери“ налазе око авио-базе Хмејмим. Дакле: на територији сиријске провинције Латакије која излази на Средоземно море.

        Израелци тврде да се ти системи јасно уочавају поред северо-источног дела аеродромске писте и тврде - да се око Хмејмима налазе још од марта прошле године.

        У iSi intelligence су уверени да су открили две батерије „Искандера“ који су у сталној борбеној приправности, али да се налазе испод маскирних заштитних мрежа.

        Сматрају да се „Искандери“ - такође испод маскирних мрежа - налазе на још две тачке око исте базе.

 

        Западни војни аналитичари сматрају да „Искандери“, заједно са зенитним ракетним системима ПВО С-400, и обалским противбродским системима „Бастион“, играју кључну улогу у концепцији Оружаних снага Русије која је на Западу позната као „Зона забрањеног приступа“ (Anti-Access/Area Denial, A2/AD), а подразумева да се снаге NATO не могу налазити и маневрисати у радијусу деловања система забрањене зоне A2/AD.

        Многи експерти на Западу процењују да су „Искандери“ најопасније оружје које на располагању има руски Генералштаб јер има велики домет и могућност пробијања противничке ПРО, па брзо може нанети велику штету противниковим аеродромима, базама и другим важним објектима.

        Израелски експерти сматрају да се масовна употреба система „Искандер“ по последицама може мерити са највећим бомбардовањима авијације NATO.

        Указују да „Искандер-К“ користи крстарећу ракету Р-500 са екстраниском трајекторијом лета на висини од само 6-7 метара, а у стању је да заобилази природне и вештачке препреке.

        Та ракета има декларисани домет до 500 километара, али Пентагон сматра да је њен реални домет 2.000-2.600 километара. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари