Авиони МиГ-29 тестирали индијски носач авиона

ПРЕДАЈА „ВИКАМАДИТЈЕ” РАТНОЈ МОРНАРИЦИ ИНДИЈЕ ПЛАНИРАНА ЗА 15. НОВЕМБАР 2013. ГОДИНЕ

Носач авиона „Викрамадитја”

  • Изведена је серија ноћних полетања са брода, узлетање у паровима и слетање за минимално време, као и узлетање са максималним борбеним оптерећењем

         РУСКА поморска авијација – авиони МиГ-29К и МиГ – извршила је серију ноћних узлетања са индијског носача авиона „Викрамадитја”, који се тренутно тестира у Баренцевом мору.

         Најновији авиони успешно су извршили борбене задатке.

         Током летова, посаде ловаца „извршиле су тестирање авио-техничких средстава носача авиона”. У оквиру тестирања, изведена је серија ноћних полетања са брода, узлетање у паровима и слетање за минимално време, као и узлетање са максималним борбеним оптерећењем, наводи се у званичном саопштењу руске „Уједињене корпорације за производњу авиона”.

         Генерални директор предузећа „МиГ” Сергеј Коротков високо је оценио рад тима, који је омогућио даноноћне летове у акваторији Баренцовог мора.

         „Узлетањима са палубе носача авиона завршава се важна фаза радног века носача авиона из пројекта  11430 и програма МиГ-29К/КУБ у целини, који корпорација „МиГ” реализује за потребе Ратне морнарице Индије” – истакао је Коротков.

         Према подацима „Уједињене корпорације за производњу авиона”, следећа фаза рада МиГ по програму МиГ-29К/КУБ предвиђа обуку пилота индијске Ратне морнарице за узлетање са палубе носача авиона.

         Ловци за носаче авиона МиГ-29К (једносед) и МиГ-29КУБ (двосед) су мултифункционални авиони четврте генерације предвиђени за решавање задатака противваздушне одбране бродова, обезбеђење превласти у ваздуху, уништавање надвоних и копнених циљева диригованим високопрецизним оужјем, дању и ноћу, у било којим временским условима.

         Први лет експерименталног ловца МиГ-29КУБ био је у јануару 2007. године. Серијски авион први пут је полетео 2008. године.

         Компанија МиГ је 2011. испоручила индијској Ратној морнарици прву серију авиона МиГ-29К/КУБ по уговору из 2004. године. Од 2012. „МиГ” испоручује Индијцима другу серију МиГ-29К/КУБ по уговора из 2010.

         Ова корпорација планира да 2013. крене са испорукама авиона МиГ-29К/КУБ Министарству одбране Русије по уговору из 2012. године.

         Примопредаја „Викрамадитје” (бивши „Адмирал Горшков”) планирана је за 15. новембар 2013. године.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари