Американци само што не пузе пред Ердоганом и не лижу му ципеле

ВАШИНГТОН СПРЕМАН ЗА СВАКУ МОГУЋУ КОМПЕНЗАЦИЈУ ТУРСКОЈ ЗА ОДУСТАЈАЊЕ ОД С-400

* Неименована функционерка Трампове администрације признала: „Потези које ће Вашингтон повући, ако Турска прими С-400, биће болни и скупи за САД“

* Претње на рачун Турске тактички препуштене су америчким медијима. Новинска агенција Bloomberg већ је објавила да Бела кућа намерава да у јулу против Турске због С-400 уведе три пакета санкција

_______________________________________________________________________

         ДОВЕДОШЕ Американци сами себе до положаја у којем најмање воле да себе виде.

         До тога да поводом руских зенитних ракетних система С-400, који у јулу треба да почну да стижу у Турску, Реџепу тајипу Ердогану само што не лижу ципеле.

         На радост остатка света: само што не пузе пшред њим и не љубе му султанску ручицу!

         „Висока представница“ админитрације Доналда Трампа – чије име није објављено управо због пузања пред Ердоганом и званичном Анкаром која је деценијама пристајала да буде амерички вазал – изјавила је да су САД спремне да са Турском „размотгре компензацију последица њеног одустајања од ракетних системља С-400“.

         Још је додатно нагласила: „Сједињене Државе су спремне на разговор о минимизовању свих могућих последица које би уследиле након одустајања (од С-400)“.

         Међутим, није ово само цмиздрење, мада је за изговореним уследило признање да ће стизање С-400 у Турску „имати тешке последице за односе САД и Турске“ које би Вашингтон желео да избегне.

         Анкари је прво поручено да је за избегавање разлаза потребно да Турска покаже значајну спремност да разговара о одустајању од С-400“.

         Па указано да да су ракетни системи „руске платформе за прикупљање обвавештајних података“.

         Потом је уследило признање: „Потези које ће Вашингтон повући, ако Турска прими С-400, биће болни и скупи за САД“.

         Претње на рачун Турске препуштене су америчким медијима.

         Новинска агенција Bloomberg објавила је да Бела кућа намерава да у јулу против Турске због С-400 уведе три пакета санкција.

         Анкара је већ саопштила да ће њен одгов ор бити – контрамере.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари