Почело одбројавање до агоније Угљедара - руска застава над западним делом града

РУСИ ЋЕ ПРВО УЗЕТИ КУРАХОВО И СЕЛИДОВО, ПА ТЕК ПОТОМ КРЕНУТИ НА ПОКРОВСК И МИРНОГРАД

* Станислав БУЊАТОВ, познати борац 24. украјинске бригаде „Ајдар“: „Ситуација је г.вно. Нашима је остављен само један пут за извлачење из обруча – на север према Богојављенки, а то већ постаје пут смрти. Тај пут под противничком минобацачком и топовском ватром. Делује и много непријатељских дронова, који већ контролишу читав пут. У просеку, ако 10 наших напусти град – до Богојављенке стиже 4-6. Једина опција је да се напуштају положаји и постепено, под борбом, одлазе бар они који то још могу“

* Московски медији јављају да се украјински војници масовно предају, а да је у граду остало још око 1000. Руси већ нападају Богојављенку са истока. Истовремено и Златну Њиву која је западно од Угљедара, а кренули су и на Новоукрајинку

* Војни врх кијевског режима има намеру да између Богојављенке и Новоукрајинке постави нову линију одбране јер Русе даље напредовање на север доводи иза леђа много већег и важнијег Курахова.

________________________________________________________

          АГОНИЈА украјинског гарнизона у Угљедару ушла је у своју „терминалну фазу“.

          Не само зато што Руси држе цео источни део Угљедара и што су 30. септембра поподне истакли своју државну заставу над његовим западним квартовима.

          Подигли су је војници 5. гардијског тенковског и 430. моторизованог пука. Њихов удар са запада Украјинци напросто нису издржали.

          Станислав Буњатов, познати борац 24. украјинске бригаде „Ајдар“, позивајући се на припаднике 72. посебне бригаде, признао је:

          „Ситуација је г.вно. Сада руски јуриш долазе са стране Водјаног, Пречистовке и Павловке. Руси су продрли и на југ и запад града, тамо се воде тешке борбе“.

          Још је додао да је Украјинцима остављен само један пут за извлачење из обруча – на север према Богојављенки, а да то већ постаје пут смрти:

          „Тај пут под противничком минобацачком и топовском ватром. Делује и много непријатељских дронова, који већ контролишу читав пут. У просеку, ако 10 наших напусти град – до Богојављенке стиже 4-6. Евакуације уопште нема, пошто борбена возила пешадије не стижу до Угледара јер се – чим се приближе – нађу под под ударима, па имамо доста тешких рањеника које је немогуће пешке носити под дроновима, а има такође много погинулих који леже на путу и око њега. Понестаје нам хране и горива. Једина опција је да се напуштају положаји и постепено, под борбом, одлазе бар они који то још могу“.

          Московски медији јављају да се украјински војници масовно предају, а да је у граду остало још око 1000.

          Руси већ нападају Богојављенку са истока. Истовремено и Златну Њиву која је западно од Угљедара, а кренули су и на Новоукрајинку.

          Војни врх кијевског режима има намеру да између Богојављенке и Новоукрајинке постави нову линију одбране јер Русе даље напредовање на север доводи иза леђа много већег и важнијег Курахова.

          Само Курахово је најјужнија тачка украјинске стратешке линије одбране запада Донбаса који Кијев још држи под контролом. Остале три су Селидово-Покровск- Мирноград.

          Руси су на километар и по од Мирнограда, од Покровска на 9 км, а Селидово узимају у обруч са три стране. Као и Цукурино и Горњак који су између њега и Курахова.

           Како тренутно ствари стоје, Руси ће прво узети Селидово и Курахово и срушити тај део украјинског фронта, па тек потом кренути на Покровск и Мирноград...

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари