Медведев сународницима честитао Дан Русије са целом Украјином унутар њених граница

ПУТИН У ЧЕСТИТКИ ПАТРИЈАРХУ КИРИЛУ: СИГУРНО ЋЕМО ОСТВАРИТИ СВЕ СВОЈЕ ЦИЉЕВЕ И ПРЕВЛАДАТИ СВЕ ИЗАЗОВЕ

* У пригодној анимацији, боје руске заставе се осликавају на територију Украјине на самом крају, као да је уједињују са Русијом. Прво источни региони - Сумска, Харковска и Полтавска област, затим Кијев, и западне области - Лавовска, Ивано-Франковска, Тернопољска и остале

_______________________________________________________________

           ЗАМЕНИК председника Савета безбедности РФ - Дмитриј Медведев који је био и шеф државе и премијер - честитао је сународницима Дан Русије (12. јуни) са анимираном разгледницом са мапом Руске Федерације која обухвата и целу територију Украјине.

           Мапа је у бојама руске националне заставе.

           Тробојка се пуни белом, плавом и црвеном бојом постепено. Од Курилских острва на истоку до западних граница са Калињинградском облашћу и Украјином.

           Тачније, боје руске заставе се осликавају на територију Украјине на самом крају, као да је уједињују са Русијом.

           Прво источни региони - Сумска, Харковска и Полтавска област, затим Кијев, и западне области - Лавовска, Ивано-Франковска, Тернопољска и остале.

           Руски председник Владимир Путин је, честитајући Дан РФ Патријарху московском и све Руси Кирилу, истакао да ће Русија „сигурно остварити своје циљеве и превазићи све изазове“.

           Председница Савета Федерације Валентина Матвијенко написала је на свом блогу на дан државног празника да је Русија једна од ретких земаља која представља алтернативу ћорсокаку Запада.

           Према њеним речима, Русија успешно решава проблеме од значаја за целокупну међународну заједницу, што потврђује и нова геополитичка реалност.

            Активисти Младе гарде Јединствене Русије су у част Дана Русије истакли државну заставу димензија 20х30 м на фасади Дома омладине у Луганску, главном граду Луганске Народне Републике (ЛНР).

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари