Рјабков: Русија се мора дистанцирати од економије САД која је за њу постала токсична

НАЈАВИО СМАЊЕ УДЕЛА ДОЛАРА У СВИМ РУСКИМ ОПРЕЦИЈАМА ЈЕР ЈЕ ПОСТАО ИЗВОР НЕПРИЈАТЕЉСКИХ АКЦИЈА

* Заменик шефа руске дипломатије нагласио: „Напетост у односима између Руске Федерације и Сједињених Држава непрекидно расте. Никада није било овако нешто, чак не у смислу недостатка поверења, већ у смислу - узајамног непријатељства. Емоције су изашле из свих оквира и још дуго нећемо видети побољшање. Дуго времена"

______________________________________________

       РУСИЈА мора смањити удео долара у свим својим трансакцијама да би се дистанцирала од америчког економског система, који је према њој постао извор непријатељских акција.

       Ово је изјавио заменик министра иностраних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков у интервјуу америчкој новинској агенцију Bloomberg.

       Додатно је разјаснио позицију свог државног врха:

       „Морамо се оградити од америчког финансијског и економског система како бисмо елиминисали зависност од тог токсичног извора сталних непријатељских акција“.

       Рјабков није открио које би конкретне мере руска страна могла да предузме да би смањила своју зависност од америчке валуте и економије.

       Рјабков је, иначе, нагласио да напетост у односима између Руске Федерације и Сједињених Држава непрекидно расте:

       „Никада није било овако нешто, чак не у смислу недостатка поверења, већ у смислу - узајамног непријатељства. Емоције су изашле из свих оквира и још дуго нећемо видети побољшање. Дуго времена."

       Претходно је портпарол Беле куће Џен Псаки на брифингу рекла да Сједињене Државе намеравају да одговоре на непријатељске кораке који се приписују Русији.

        Тако је прокоментарисала писање The Washington Post да Бајденова администрација припрема санкције и друге мере против Москве у вези са „великим сајбер нападом на америчке рачунарске мреже“ који Вашингтон приписује Руској Федерацији, као и због ситуације око Алексеја Наваљног.

       Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је 3. фебруара да Сједињене Државе увек износе разне разлоге за увођење антируских санкција. Према њеним речима, америчкој страни за то нису потребни истински разлози, „они ће увек наћи и смислити разлоге“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари