Кћерка америчког министра унутрашњих послова Трампа назвала „ништаријом”

ПОБЕСНЕЛА ШТО ЈЕ ВРАТА ОРУЖАНИХ СНАГА САД ПОНОВО ЗАТВОРИО ЗА ТРАНСГЕНДЕРНЕ ОСОБЕ

Џенифер Детлефсе

           КЋЕРКА америчког министра унутрашњих послова Рајана Зинкеа оштро је искритиковала одлуку оналда Трампа да трансгендерним особама забрани службу у Оружаним снагама САД.

           Како је пренео лист Washington Examiner, Зинкеова кћерка Џенифер Детлефсен, која је служила у америчкој ратној морнарици, о том потезу шефа државе је написала:

          „Тај човек је – срамота. Покушавала сам да се н социјалним мрежама дистанцирам од политике колико је било могуће, али је то постало неопростиво. Као ветеран, поручујем му: „Седи и умукни ти ништаријо која ништа не знаш и који у њој (у армији) никада ниси ни служио”.

          Министарство унутрашњих послова САД је да прокоментарише оцене министрове кћерке. Уз образложење: „То са овим Министарством нема никакве везе!”.

          До Барака Обаме трансгендери нису могли да уђу у Оружане снаге САД. Он им је био отворио врата. Трамп их је поново затворио.

          Свој потез је објаснио тиме да трансгендери у војној унформи могу донети „негативне последице” повећати расходе државнг буџета за Оружане снаге САД.

          По раззличитим проценама, кроз „Обамина врата” је прошло од 1.300 до 6.000 трансгендерних особа.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари