Fox News: Пет страних шпијунажа можда је узимало мејлове са приватног сервера Хилари Клинтон

ТРАМП СУМЊИЧИ ОБАМУ ДА ЈЕ ЗНАО ЗА „КРИМИНАЛНО ДЕЛОВАЊЕ“

СВОЈЕ ДРЖАВНЕ СЕКРЕТАРКЕ

  • Британски лист Индипендент нови заокрет тумачи као вероватно подизање федералне оптужнице против Клинтонове
  • Fox News контактирао председавајућег Комитета за државну безбедност Представничког дома Конгреса САД Мајкла Мекола који је оценио да је начин на који се Клинтонова односила према мејл систему док је била државна секретарка САД окарактерисао као велеиздају

        АМЕРИЧКА ТВ станица Fox News објавила је данас да власти верују да постоји око 99 одсто шансе да је до пет страних обавештајних агенција можда приступило и узимало мејлове из приватног сервера Хилари Клинтон.

        Fox News се позива на „два одвојена извора која су имали интимни увид у истраге FBI“, а британски Индипендент то је протумачио као вероватно подизање федералне оптужнице против Клинтонове.

        Америчка телевизија је поводом ових информација контактирала председавајућег Комитета за државну безбедност Представничког дома Конгреса Мајкла Мекола који је начин на који се Клинтонова односила према мејл систему док је била државна секретарка САД окарактерисао као велеиздају.

        „Она је открила информацију нашим непријатељима. Наши противници имају ову веома осетљиву информацију... По мом мишљењу, стварно искрено речено, то је велеиздаја“, казао је Мекол у емисији Fox and Friends.

        Мекол, који је конгресмен из Тексаса, изјавио је и да му је директор FBI раније казао да су противници (САД) из иностранства вероватно ушли у сервер Клинтонове.

        Сам Трамп је - наступивши на митингу присталица Клинтонове на Флориди - подигао нишан још више.

        Рекао је да је уверен да је Барак Обама знао за „криминално деловање“ док је била на положају државног секретара:

        „Због чега он није у офису који понекад називају овалним кабинетом? Зашто се не бави радним местима и не обезбеђује помоћ ветеранима? Уместо тога, он њу подржава сваки дан. С обзиром да се поводом оног што је радила води кривична истрага - сматрам да је Обама у конфликту интереса. Преко WikiLeaks смо још сазнали да је он (Обама) знао за оно што се догађа“.

        Обративши се директно бирачима, нагласио је: „Ако ви нисте знали - он је знао!“

        Факти - Бета        

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари