Трамп обећао: повећање војних расхода и план за ликвидацију ИД у року од 30 дана

У С. КАРОЛИНИ НАЈАВИО: БУДЕМ ЛИ ПРЕДСЕДНИК САД - ПРОМЕНЕ ЋЕ ПОЧЕТИ ОД ПРВОГ ДАНА МОГ МАНДАТА

  • Један од помоћника Доналда Трампа открио да он има намеру да наредних дана јавности САД предочи „план развоја Оружаних снага који подразумева повећање војног буџета“

       БУДЕМ ли изабран за председника Сједињених Држава, наложићу Пентагону да у року од 30 дана разради конкретни план борбе са бојовницима Исламске државе - најавио је Доналд Трамп.

       Кандидат републиканске партије за председника САД дао је овакво обећање приликом сусрета у Северној Каролини, са својим присталицама.

       Како преносе амерички медији, Трамп им је још предочио:

       „Окупићу наше елитне генерале и даћу им јасне налоге. Имаће 30 дана да у Овалном кабинету представе план који ће водити брзом и сигурном поразу Исламске државе“.

       Трамп је на овај начин - индиректно, наравно - оценио да администрација Барака Обаме, која подржава његову супарницу Хилари Клинтон, против Исламске државе води лажну борбу - борбу која није срачуната на пораз „калифата“ - или да је, у најмању руку, неспособна за такву борбу.

       На ово указује и његово обећање: „Промене ће почети од првог дана мог председничког мандата“.

       Мада републикански кандидат за шефа државе о томе не говори јавно - ово подразумева и смене на врху Пентагона и свих - или бар неких - америчких „структура силе“ и тајних служби.

       Један од Трампових помоћника је, иначе, открио да он има намеру да наредних дана јавности САД предочи „план развој Оружаних снага који подразумева повећање војног буџета“.

       Телекомпанија ABC тврди да јој је тај Трампов помоћник на исту тему рекао и ово:

       „Трамп ће се у том иступању сконцентрисати на војне расходе. Он жели да обезбеди националне интересе, а Хилари Клинтон на том плану демонстрира авантуризам“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари