Захарова: Трамп сусрет са Путином одложио због ситуације у САД

НАГЛАСИЛА ДА ЈЕ „ИНЦИДЕНТ У АЗОВСКОМ МОРУ“ САМО ФОРМАЛНИ ПОВОД

          ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да Москва верује да је прави разлог због којег је амерички председник Доналд Трамп отказао састанак са руским колегом Владимиром Путином на маргинама самита Г20 у Аргентини унутрашња политичка ситуација у САД, а не инцидент у Керченском мореузу.

         „Да ли је провокација коју је започео Кијев у Азовском мору прави разлог за отказивање? Чули смо да је то званична верзија и прихватамо то. Да ли је и права? Верујем да би требало да потражимо одговоре у америчкој унутрашњој политичкој ситуацији”, рекла је Захарова.

         Обраћајући се новинарима, Захарова је рекла да су односи Вашингтона са Русијом и другим земљама постали „талац унутрашњег политичког сукоба” у САД.

         „Прилично је тешко анализирати шта се дешава у Вашингтону, док год говоримо о стратегији политичког естаблишмента, јер се стратегија мења сваког минута, сваке секунде”, рекла је Захарова.

         Говорећи о перспективама руско-америчких односа, Захарова је рекла да се Москва већ дуго залаже да се „изађе из ћорсокака”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари