Захарова: САД, Канада или Јапан раззнели би оне украјинске бродиће на комаде

„САМО ЈЕ БРАТСКИ НАРОД МОГАО ОВАКО МЕКО ДА СА ЊИМА ПОСТУПА“

        ПОРТПАРОЛКА Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила је у петак да је братски однос Русије према Украјини спречио озбиљније мере против бродова који су повредили руску границу. Она је навела да у другом случају од "тих гумењака" не би остало ништа.

        "Ниједна земља на свијету не би себи дозволила да има посла с тим безумницима у својим територијалним водама, да тражи од њих сигнале, да пита ко су, да одуговлачи ризикујући притом животе својих људи, да шаље тамо такав број људи и да читав дан, ручно, покушава да их заустави. Ниједна земља, само ми… Само ће братски народ неколико сати покушавати да призове некакав глас разума, и да то чини својим снагама", изјавила је Захарова за телевизијски канал "Русија 1".

        Она је нагласила да у случају да су то "били САД, Јужна Кореја, Јапан, Канада, Аустралија" – "од тих гумењака одавно више ништа не би остало".

        "И само су се наши војници, наши граничари, обалска стража, неколико сати бавили тиме", навела је Захарова.

         Војни бродови украјинске морнарице су 25. новембра ујутру повредили државну границу Русије и неколико сати изводили опасне маневре, не реагујући на легалне захтјеве руских власти.

          (Спутњик)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари