Захарова: Резолуција 1244 није укинута - она одређује позицију Русије према косовском питању

РЕШЕЊЕ КОЈЕ БУДЕ ДОГОВОРЕНО ТРЕБА ДА ОДГОВАРА НАРОДУ СРБИЈЕ“

         РУСИЈА у решењу косовског питања полази од међународног права и од тога да решење треба да одговара народу Србије, изјавила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

         На редовној конференцији за новинаре, коментаришући изјаву косовског председника Хашима Тачија после сусрета с руским председником Владимиром Путином у Паризу да позиција Русије у односу на Приштину треба да буде промењена, указала је:

         „Данас је на снази резолуција Савета безбедности УН, коју нико није укинуо, и она и одређује позицију Русије у односу на косовско решење. Ми се ослањамо на то, али при том схватамо да се воде преговори између две стране и при том смо не једном саопштили да формирамо своју позицију и на основу и међународног права и наравно, полазећи од тога да те одлуке коју могу бити донешене, треба да одговарају интересу народа Србије”, рекла је Захарова, јавља агенција Бета.

         Она је додала да је „формула довољно универзална”, и да, према томе, „не треба тражити друге рецепте да би Русија променила своју позицију”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари