Захарова Помпеу: Није истина да је Москва одвратила Мадура од намере да напусти земљу

ОЦЕНИЛА ДА СЕ ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР САД СЛУЖИ ЛАЖНИМ ВЕСТИМА, АЛИ ГА НИЈЕ ОПТУЖИЛА ДА ЛАЖЕ

* И министар спољних послова Венецуеле, Хорхе Ареаса, био суздржан поводом исте тврдње Мајкла Помпеа: На истој линији се задржао и министар спољних послова Венецуеле Хорхе Ареаса. Рекао је: „Лажне вести су жалостан начин да се призна да је доживео крах покушај државног преврата који су САД подржале“

______________________________________________________________________

          ТВРДЊА државног секретара САД Мајкла Помпеа да је Москва наговорила председника Венецуеле, Николаса Мадура, да не напушта земљу – нема никакве везе са стварношћу.

         Ово је америчкој телевизији CNN рекла портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова. Одмах је и објаснила због чега је Помпеу таква лаж била потребна:

         „Вашингтон се упиње из све снаге да деморализује армију Венецуеле и за то користи и изнишљене, лаже `вести` као део информативног рата који води“.

         Подразумевало се: да Мадуро није ни намеравао да бежи на Кубу...

         Захарова је, иначе, у име руске дипломатије поново упозорила да „мешање Вашингтона у суверене ствари Венецуеле“ може довести до колапса ситуације у тој јужноамеричкој земљи са озбиљним дестабилизационим последицама по цео региона.

         Додала је: „Чудно је што цео низ политичких фигура у Вашингтону не види колико је погубан пут на који сами наводе ситуацију у Венецуели. Чудно је и зато што то већ виде сви около“.

         Као што се види, Захарова је оптужила Помпеа да се служи „лажним вестима“, али није изговорила да лаже.

         На истој линији се задржао и министар спољних послова Венецуеле Хорхе Ареаса.

         Рекао је: „Лажне вести су жалостан начин да се призна да је доживео крах покушај државног преврата који су САД подржале“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари