Захарова: Морамо знати када је настао `шпијунски видео`, ко је на њему, ко је то снимао и монтирао

ПОРТПАРОЛКА МИП РФ ОЦЕНИЛА ДА СЕ РАДИ О „НАЈНОВИЈОЈ У НИЗУ ПРОВОКАЦИЈА“

* „Убрзо предстоји сусрет на врху, а већ смо навикли да се неколико дана пред такве сусрете појављују занимљиве приче које се представљају као сензације. А онда пролази време и све се то дезавуише или се испостави да је то била склепана, јефтина провокација“

_____________________________________________________________

        „ШПИЈУНСКИ скандал“ у Србији, то је најновија у низу провокација, оценила је портпарол руског Министарства иностраних послова Марија Захарова.

        „Убрзо предстоји сусрет на врху, а већ смо навикли да се неколико дана пред такве сусрете појављују занимљиве приче које се представљају као сензације. А онда пролази време и све се то дезавуише или се испостави да је то била склепана, јефтина провокација", рекла је Захарова на конференцији за новинаре у Москви.

        Она је истакла да се сва питања која изазивају забринутост земље решавају одговарајућим каналима, те нагласила да се према овоме треба односити као према провокативној причи.

        "Тим видео-снимком треба да се баве вероватно они чији је то посао, а што се тиче широке јавности аутори тог такозваног филма имали су за циљ провокативну акцију, са покушајем да се изазове одговарајуће расположење код људи пред читав низ разговора, сусрета, посета", навела је она.

        Захарова је напоменула да су такве ситуације и до сада „редовно виђане“.

        "У последњих годину дана могу да наведем десетак сличних примера када су се или пред посете, разговоре, самите, или одмах после њих појављивале сличне провокативне приче, хибридни гестови, фејкови", навела је Захарова.

        Она је нагласила да Министарство иностраних послова Русије тражи доказе аутентичности видео-снимка на којем „руски обавештајац у Србији предаје новац“.

        „Сматрам да се морају утврдити сви факти: када је настао тај видео, ко је све на њему, када се (оно што је снимљено) десило и ко је све то монтирао. Када све то будемо имали – онда ћу то коментарисати“.

        Захарова је у наставку нагласила да не бежи од коментарисања и да ће то учинити лим буду утврђене све битне чињенице:

        „Сада о суштини не могу ништа посебно да кажем јер главних факата нема. Коментарисати се може само кад се знају кључне чињенице. Вратићемо се на ово када све чињенице буду на столу и – проверене“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари