Захарова: Извињавам се, али је мој пост на Фејсбуку погрешно протумачен

„САДРЖАВАО ЈЕ ОДБАЦИВАЊЕ БАХАТОГ СТАВА `ИЗУЗЕТНИХ`(АМЕРИКАНАЦА)“

* На свом Фејсбук налогу написала: „Трикови протокола постали су један од начина које амерички званичници редовно користе како би вештачки створили привид сопствене ексклузивности. А то је неприхватљиво“

_____________________________________________________________________

       ПОРТПАРОЛКА Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова рекла је да је њена објава на Фејсбуку, која је у Србији изазвала критике, погрешно протумачена.

       Захарова је на тој друштвеној мрежи прокоментарисала Вучићеву фотографију из Беле куће, поставивши уз њу кадар из филма „Ниске страсти“.

       Поводом реакција у Србији на њен пост, написала ја:     

       „Извињавам се, али мој пост је погрешно протумачен! Једино што је садржао било је одбацивање бахатог става `изузетних`. Трикови протокола постали су један од начина које амерички званичници редовно користе како би вештачки створили привид сопствене ексклузивности. А то је неприхватљиво“, написала је Захарова на својој страници на истој друштвеној мрежи.

       Раније су прву објаву званичног представника руског Министарства спољних послова осудили министар одбране Србије Александар Вулин и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

       Сам Вучић је рекао да неће објашњавати „туђи примитивизам“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари