Руски дипломата Красношћоков са тешким повредама главе и лица у митровичкој болници

У ЗУБИНОМ ПОТОКУ ИСТОВРЕМЕНО КУНДАЦИМА И ЦОКУЛАМА ПРЕМЛАЋИВАН И ГЛУВОНЕМИ СРБИН

* Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова назвала хапшење Михаила Красношчекова, САРАДНИКА Унмика са дипломатским иммунитетом, нечувеним актом и «манифестацијом провокативне политике врхушке косовских Албанаца»

_________________________________________________________________________

         РУСКИ дипломата Михаил Красношћоков, сарадник мисије УН на КиМ, достављен је – након што су га претукли шпитарски специјаци – у бонницу у Косовској Митровици са тешким повредама главе.

         Ово је саопштио главни лекар болнице Златан Елек који је прецизирао да Красношћоков има и озбиљне повреде лица и да се налази на интензивној нези и под сталним надзором.

         Заједно са руским дипломатом у Централну клиничку болницу је достављен и глувонеми мушкарац из Зубиног потока којег су Шиптари тукли кундацима и цокулама.

         Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин претходно је осудио "упад косовских специјалаца у рејоне севера Косова и Метохије које насељавају Срби".

         "То је крајње опасно и коси се са свим постојећим договорима", наводи се у саопштењу достављеном из Амбасаде Русије.

         У саопштењу се такође изражава револт "провокацијом приштинских власти у односу на руског држављанина, сарадника УНМИК Михаила Красношћокова" и тражи његово  "неодложно ослобођење и позивање на одговорност свих који су криви за вапијући инцидент".  

         Портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова назвала је "нечувеним актом" и "манифестацијом провокативне политике врхушке косовских Албанаца" хапшење Михаила Красношчекова на северу КиМ.        

         Она је рекла да Москва, у овако одговорном тренутку, позива међународне покровитеље Приштине да уразуме косовске радикалне снаге и спрече даље ширење конфликта са непредвидљивим последицама.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари