Русија оптужила ЦИА да је Трампу подметнула лажне фотографије о „тровању Скрипаља“

АМБАСАДА РФ У ЛОНДОНУ ТВРДИ ДА СУ СЛИКЕ „ОТРОВАНЕ ДЕЦЕ И ПАТАКА“ У СОЛЗБЕРИЈУ - МОНТИРАНЕ

Џина Хаспел полаже заклетву

* Блиска Сергејева рођака – Викторија Скрипаљ – нјавила да ће од руских истражних органа затражити да Јулију Скрипаљ прогласе „несталим лицем“ и да тим поводом отворе истрагу. Ово је реално могуће јер је Јулија Скрипаљ држављанка Русије

_____________________________________________________________________________

         АМБАСАДА Русије у Лондону оптужила је ЦИА да је Доналду Трампу подметнула монтиране слике деце која су тобоже била отрована нервним парализујућим гасом „Новичок“ у британском граду Солзберију. А `успут` - фотографије са тобоже отрованим паткама.

         Дипломатска мисија РФ истовремено је упозорила: „Те фотографије су могле бити направљене у ЦИА, али су могле бити добијене и од британских колега“.

         Амбасада РФ је позвала власти Велике Британије да хитно дају „неопходна разјашњења поводом проблематичих фотографија“.

         Амерички медији су 16. априла објавбили да председник САД првобитно није планирао да протерује руске дипломате због „тровања Скрипаља“, а на крају их је протерао чак 60. након што му је шефица ЦИА Џина Хаспел показала „фотографије отроване деце и патака“.

         Те „фотографије“ су – како се тврди – на Трампа оставиле „јак утисак“. Тако јак да се (26. марта 2018-те) одлучио за „масовно протеривање“.

         Британци су претходно објавили да је њихов шпијун Сергеј Скрипаљ – заједно са кћерком Јулијом – пронађен у бесвесном стању у Солзберију и да су били отровани „Новичоком“ произведеним у Русији.

                                    Британске власти тврде да су лекари успели да обоје спасу. Међутим, Сергеј после тога никада више није ни виђен у јавности, нити постоји било какав запис његовог гласа. Јулија       је једном „говорила у камеру“, али је то изазвало мноштво питања и подозрења.  

                                    Блиска Сергејева рођака – Викторија Скрипаљ – најавила је да ће од руских истражних органа затражити да Јулију прогласе  „несталом“ и да тим поводом отворе истрагу.

                                    Ово је реално могуће јер је Јулија Скрипаљ држављанка Русије.

        

        


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари