Русија објавила да приступа серијској производњи ракета средњег и малог домета

УКАЗАЛА ДА ЈЕ ТО РЕАКЦИЈА НА ПОТЕЗЕ ВАШИНГТОНА У ТОЈ ОБЛАСТИ И ДА ЋЕ ТЕ РАКЕТЕ ПРОИЗВЕСТИ БРЗО      

* Министарство и остраних послова РФ: „Сада су Американци почели да довозе те ракетне системе у Европу и азијско-пацифички регион, користећи као маску `вежбе са савезницима`. То указује да су производња и тестирање тог наоружања у пуном јеку. Ми ћемо своје распоређивати по властитом нахођењу“

* „Директно упозоравамо: где год и кад год се појаве такве копнене ракете америчке производње, задржавамо право да одговоримо потпуно симетрично“

______________________________________________________________

         ОДГОВАРАЈУЋИ на непријатељске кораке Вашингтона, Русија убрзава развој и почиње производњу ракетних система средњег и малог домета, саопштило је Министарство иностраних послова РФ.

         Додатно је указало и нагласило:

         „То оружје ћемо распоређивати по сопственом нахођењу. Одлуке о њеоговој `географији` доносићемо сами. САД су, у настојању да повећају вишеструке претње Русији, отворено кренуле путем распорђивања копнених система са ракетама средњег и краћег домета у различитим регионима, што је раније било забрањено споразумом о тим ракетама. Вашингтон је намерно уништио овај споразум, а затим одмах интензивирао развој и тестирање пројектила те класе“.

         Руски дипломатски врх је, у истом контексту, навео да су  САД већ почеле и да формирају специјализоване регионале јединице и раде на стварању неопходне инфраструктуре. И додао:

         „Сада су Американци почели да довозе одговарајуће ракетне системе у Европу и азијско-пацифички регион, користећи као маску `вежбе са савезницима`. То указује да су производња и тестирање тог наоружања у пуном јеку“.

         Посебно је истакао да РФ има сва знања и технологије потребне за производњу ракета средњег и малог домета и јој зато за њихову серијску производњу неће бити потеребно много времена.

         Завршни акорд у сопштењу Министарства иностраних послова РФ било је ово:

          „Директно упозоравамо: где год и кад год се појаве такве копнене ракете америчке производње, задржавамо право да одговоримо потпуно симетрично, што ће значити напуштање нашег једностраног мораторијума на распоређивање тих система наоружања“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари