Русија објавила да односе са Немачком и Француском спушта на нижи ниво

БЕРЛИН И ПАРИЗ ТРАЖЕ ДА ЕУ ЗБОГ „ТРОВАЊА НАВАЉНОГ“ УВЕДЕ НОВЕ САНКЦИЈЕ МОСКВИ

* Министарство иностраних послова РФ преко коменатара свог портпарола Марије ЗАХАРОВЕ: „Очигледно су Француска и Немачка сада на челу антируске коалиције која се формира у Европској унији, упркос уверавањима која су раније изношена из Париза и Берлина о њиховој посвећености партнерству са Русијом“

* Са овом поруком: „Ако су стране колеге – нагласила је Захарова - спремне да ревидирају конфронтациони курс и напусте покушаје диктирања, биће прилика за нормализацију дијалога. Ако не, из свега ћемо извући своје закључке. У сваком случају, посао са Берлином и Паризом као до сада - није могућ“

_____________________________________________________________

       МОСКВА неће моћи да одржи своје досадашње односе са Паризом и Берлином након њихове најаве могућих антируских санкција због инцидента са Алексејем Наваљним, наводи се у коментару портпарола руског Министарства иностраних послова Марије Захарове.

       Руска дипломатија је у овој форми одреаговала на заједничко саопштење Француске и Немачке да ће упутити Европској унији предлог да ЕУ због Наваљног уведе нове рестриктивне мере против Москве.

       Санкције могу утицати на оне које Париз и Берлин сматрају кривима за „злочин“ и све „умешане у програм Новичок“.

        У коментару Захарове се наглашава: „Очигледно су Француска и Немачка сада на челу антируске коалиције која се формира у Европској унији, упркос уверавањима која су раније изношена из Париза и Берлина о њиховој посвећености партнерству са Русијом“.

       Према њеним речима, саопштење немачко-француско саопштење је неприхватљиво и по садржају и по  тону, а сведочи о категоричној неспремности Париза и Берлина да рачунају са чињеницама које је руска страна више пута износила.

       Уместо да сарађују са Москвом и заједнички истраже инцидент, владе Немачке и Француске прешле су на претње и покушаје уцене – указала је Захарова.

       Навела је да је Москва је „више пута указивала колегама да је недопустиво игнорисати захтеве Русије“:

       „Нема реакције. Очигледно су потпуно упали у закулисне сплетке. Руски апели за одговарајућа објашњења отворено су саботирани“.

       Није изостала ни `топла облога` од које Русија не одустаје свих последњих година:

       „Ако су стране колеге – нагласила је Захарова - спремне да ревидирају конфронтациони курс и напусте покушаје диктирања, биће прилика за нормализацију дијалога. Ако не, из свега ћемо извући своје закључке. У сваком случају, посао са Берлином и Паризом као до сада - није могућ“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари