Москва: Вашингтон јури за фантомом војне доминације САД, а тиме угрожава свет

ЗЕМЉЕ НАТО КОЈЕ „СЛЕПО СЛЕДЕ АМЕРИЧКЕ ИНСИНУАЦИЈЕ“ УСПОЗОРЕНЕ ДА СЕ ЗАМИСЛЕ

          МИНИСТАРСТВО  иностраних послова Русије оценило је да Сједињене Државе оним што чине поводом Споразума о ракетама средњег и малог домета доводе у опасност глобалну стабилност.

         У званичном саопштењу врха руске дипломатије се додатно прецизира и наглашава:

         „То је веома опасна политика која је бременитавеома жалосним последицама по глобалну стабилност. Светска јавност, а првенствено грађани САД и других земаља из састава НАТО чије власти слепо преносе америчке инсинуације, треба да се замисле и промисле куда ће их одвести јурњава Вашингтона за фантомом војне доминације“.

         МИП РФ посебно указује да Пентагон и Стејт департман нису досад представили ни један једини доказ да Русија крши одредбе Споразума који је био потписан 1987-ме.

         Још је навело да су Американци последњих година пласирали алузије у стилу „кршите тај споразум и сами добро знате да је тако“, а да им је било потребно неколико година да упру прстом у ракету - "9М729" која је произведена за модернизовани ракетни систем  „Искандер-М“.

Руско министарство на крају је истакло: „Одбацујемо сумњичења поводом те ракете. Она никада није била тестирана за забрањене даљине“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари