Москва: Са Западом се не може имати посла док год се буде држао као поводом „тровања Наваљног“

РУСИЈА ОШТРО ОДРЕАГОВАЛА НА НАСТУП ХАЈКА МАСА ПРЕД ГЕНЕРАЛНОМ СКУПШТИНОМ УН

* Министарство иностраних послова Русије Масове тврдње назвало „очигледним изми“љотинама" и објавило да их доживљава као наставак отворено непријатељске берлинске антируске линије о такозваном `тровању` А. Наваљног и као покушај да се одговорност  за сопствену неспремност за сарадњу поводом случаја Наваљни пребаци на друге, са скривањем иза леђа савезника и међународних структура

* МИП РФ поручило не само Берлину: „На Западу се често тврди да је са Русијом сада немогуће имати посла као некад. Ми, са своје стране, долазимо до закључка да је у вези са понашањем Немачке и њених савезника у ЕУ и НАТО-у немогуће имати било каквог посла са Западом све док он не престане да делује методама провокација и превара и не почне да се понаша поштено и одговорно “

__________________________________________________________________________

       РУСКА дипломатија је објавила да се са Западом какав је данас не може имати посла.

       На овај начин је одреаговала на изјаве немачког министра спољних послова Хајко Маса у оквиру онлајн заседања Генералне скупштине УН о „такозваном тровању Алексеја Наваљног“.

       Министарство иностраних послова Русије оценило је да тај масов наступ „наставља антируску линију Берлина“.

       Мас је рекао да Немачка и њени партнери „у ситуацији са Наваљним виде кршење забране употребе хемијског оружја“. А из Москве је уследила оваква контра:

       „Провокативно је што је Немачка високу говорницу УН искористила за изношење неутемељених тврдњи о наводној употреби против А. Наваљног хемијског ратног средства забрањеног Конвенцијом о забрани хемијског оружја с циљем буде отрован.

       Те очигледне измишљотине доживљавамо као наставак отворено непријатељске берлинске антируске линије о такозваном „тровању“ А. Наваљног и као покушај да се одговорност  за сопствену неспремност за сарадњу поводом случаја Наваљни пребаци на друге, са скривањем иза леђа савезника и међународних структура.

       Овај напад доживљавамо као посебно циничан у светлу немачког игнорисања три захтева Генералног тужилаштва Русије за правну помоћ ради пружања доказа о тзв. „тровању“, поготово што је Немачка покренула читаву ову кампању.

       Нема одговора ни на захтев да од лекара из клинике Шарите добијамо одговоре на постављена питања (о „тровању“ Наваљног). Одбијају се наши предлози за размену мишљења између лекарских удружења. Гурају се у страну наше иницијативе за заједничку истрагу по линији међупарламентарних односа.

       Подсећамо да се на Западу често тврди да је са Русијом сада немогуће имати односе као некад, односно -  имати „посла као и обично“.

       Ми, са своје стране, долазимо до закључка да је у вези са поменутим понашањем Немачке и њених савезника у ЕУ и НАТО-у немогуће имати било каквог посла са Западом све док он не престане да делује методама провокација и превара и не почне да се понаша поштено и одговорно “.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари