Москва: Недопустива је изјава албанског премијера Едија Раме да је Косово део Албаније

УПОЗОРИЛА ДА ЈЕ ТО УДАР И НА ТЕРИТОРИЈУ СРБИЈЕ И НА СТАТУС АУТОНОМНЕ ПОКРАЈИНЕ КОСОВО

* „Можда нисмо добро превели ту изјаву, због чега смо је више пута проверавали. Премијер Албаније је повезао реализацију тог плана („плана А“) са корекцијом граница о којој се активно разговара на крају преговарачког процеса и постизања коначног споразума између Београда и Приштине“

__________________________________________________________________________

          РУСИЈА сматра недопустивом изјаву албанског премијера Едија Раме да је Косово део Албаније, изјавила је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

          На редовном брифингу за новинаре, Захарова је изјавила да Русија не може да остави без коментара изјаву албанског премијера да је "Косово део Албаније" и да уједињење Косова и Албаније није "план Б", већ "план А", преноси Спутњик.

          "Можда нисмо добро превели ту изјаву, због чега смо је више пута проверавали. Премијер Албаније је повезао реализацију тог плана са корекцијом граница о којој се активно разговара на крају преговарачког процеса и постизања коначног споразума између Београда и Приштине", рекла је она.

          Захарова је истакла :“Такву реторику сматрамо апсолутно недопустивом".

          Како је рекла, ту се ради о посезању за територијом Србије и статусом Аутономне Покрајине Косова.

           "Ми то сматрамо кршењем Резолуције 1244 СБ УН. Очекујемо да ће Запад реаговати на такву изјаву и геополитичке планове", рекла је Захарова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари