Москва: Ко поводом ракета не буде слушао Лаврова, слушаће - Шојгуа

ЛАВРОВ ЗАПАДУ: КО ИМА ПРОБЛЕМЕ СА БРАЧНОМ ПРЕВАРОМ – ПРВО СЕ ОБРАЋА СВОЈОЈ ЖЕНИ, А НЕ МЕДИЈИМА

* Директор департмана МИП Русије за питања контроле над наоружањем Владимир ЈЕРМАКОВ: Русија је поводом Споразума о ракетама средњег и малог домета спремна за сваки развој ситуације. Али, ко неће да слуша наше аргументе у прилог задржавања тог споразума – које подробно разјашњава Сергеј Лавров – мораће да одслуша оно што на ту тему буде износио наш министар одбране Сергеј Шојгу“

________________________________________________________________________________

         СЕРГЕЈ Лавров иронично је одреаговао на праксу западних земаља да за све свашта оптужују званичну Москву.

         На конференцији „Средоземље – римски дијалог“ замерио је „западним партнерима“ што „игноришу директан дијалог са Русијом“. Притом је за пример навео Финску и Норвешку које су Русију оптужиле Москву да је ометала функционисање сателитског система GPS у време недавних маневара НАТО Trident Juncture. Па наставио:

         „Ако имате неке проблеме са сопственом женом, или каква подозрења везана за њу, ваљда прво питате њу, а не обраћате се медијима“.

         Речи шефа руске диполоматије биле су пропраћене аплаузом.

         Лавров је у Риму рекао да је руска економија већ умногоме научила да живи под санкцијама и да не зависи од „непоузданих партнера“.

         Посебно је нагласио да Русија рачуна да ће се Сједињене Државе чувати непромишљених корака поводом Споразума о ракетама средњег и малог домета.

         Исто је у Москви поновио директор департмана МИП Русије за питања контроле над наоружањем Владимир Јермаков.  

         Подвукао је истовремено да је његова земља „спремна за сваки развој ситуације“:

         „Ко неће да слуша наше аргументе у прилог задржавања тог споразума – које подробно разјашњава Сергеј Лавров – мораће да одслуша оно што на ту тему буде износио наш министар одбране Сергеј Шојгу“.

         Јермаков је указао да САД – зато што немају реалне доказе – тврде да Русија „веома вероватно“ крши одредбе тог споразума.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари