Лавров: Појавила се могућност да се поново сретну Владимир Путин и Доналд Трамп

ШЕФОВИ ДИПЛОМАТИЈА РФ И САД У ФИНСКОЈ РАЗГОВАРАЛИ О ВЕНЕЦУЕЛИ И СТРАТЕШКИМ ПИТАЊИМА

* Последњи телефонски разговор Путина и Трампа (3. маја) трајао је нешто мање од два сата. Једине праве преговоре лидери САД и Русије имали су у јулу 2018-те у Хелсинкију

_____________________________________________________________________

         ШЕФ руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да се појавила могућност да се поново сретну Владимир Путин и Доналд Трамп.

         Додатно је навео: „Председници Русије и Сједињених Држава су се договорили да се сретну чим се појави реална могућност. Уверен сам да ће се таква могућност појавити, али ће о томе саопштење издати Кремљ“ .

         Лавров се у финском граду Рованиеми срео са државним секретаром САД Мајклом Помпеом и утолико је значајније што је по завршетку преговора нагласио да су успели да „покрену напред“ понешто од онога о чему су 3. маја телефонски разговарали Путин и Трамп.

         „Мислим да смо на том плану направили добар корак напред. . Трудили смо се да се сконцентришемо на реалну политику и верујем да смо у томе успели“.

         Лавров је прецизирао да је са Помпеом разговарао, поред осталог, о Венецуели и „питањима која се тичу стратешке стабилности“.

         Поменути телефонски разговор Путина и Трампа трајао нешто мање од два сата.

         Једине праве преговоре лидери САД и Русије имали су у јулу 2018-те у Хелсинкију.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари