Боцан-Харченко захвалио Вучићу „на добрим речима на рачун руских стручњака“

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОРОНЕ ДОКАЗ ДА РФ ИМА ЈЕДНУ ОД ВОДЕЋИХ УЛОГА У СВЕТСКОМ ЗДРАВСТВУ

        AМБАСАДОР Русије у Београду Александар Боцан-Харченко захвалио је председнику Србије Александру Вучићу "на добрим речима на рачун руских стручњака", поводом вести да је у Русији регистрована прва вакцина против корона вируса.

       "Поносни смо што је у Русији званично регистрована прва у свету вакцина против нове коронавирусне инфекције. Надамо се да ће ефикасно допринети победи човечанства над корона вирусом", навео је Боцан-Харченко на Твитеру.

       Он је додао да је тиме потврђено да Русија "има једну од водећих улога у напретку светског здравства".

       Председник Русије Владимир Путин објавио је да је данас у Русији регистрована прва вакцина против корона вируса у свету. Названа је "Спутњик 5", по совјетском сателиту, првој свемирској летелици која је послата у орбиту Земље.

       Вучић је потом рекао да српски стручни тимови треба да оцене безбедност вакцине коју је направила Русија и додао да је Србија спремна да преговара са свима о набавци вакцине против корона вируса.

       "Срећни смо што су Руси произвели вакцину, само што наши стручни тимови морају да кажу да ли је безбедна, сигурна. Спремни смо да разговарамо са свима, јер што пре стигне вакцина то је спас за економију", рекао је Вучић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари