Боцан-Харченко: Потпуна је и неодговорна измишљотина да је Путин отказао посету Србији

„ПРЕДСЕДНИЦИ РФ И СРБИЈЕ СУ У СТАЛНОМ КОНТАКТУ, СВЕ ЋЕ БИТИ ОБЕЛОДАЊЕНО“

        АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко одбацио је данас наводе о отказивању посете руског председника Владимира Путина Србији као "потпуну и неодговорну измишљотину".

       "Невероватна је писанија у листу 'Данас' да је руски председник Владимир Путин 'отказао' српском председнику Александру Вучићу. То нема никакве везе са стварношћу и јесте потпуна и неодговорна измишљотина", написао је Боцан-Харченко на Твитеру.

       Амбасадор је навео да су председници Русије и Србије "у сталном и садржајном контакту и увек међусобно координишу своје потезе".

       "Чим дође време, све ће бити званично обелодањено", додао је Боцан-Харченко.

       Позивајући се на незваничне изворе из дипломатских кругова, лист "Данас" је данас објавио да Путин неће посетити Београд у октобру, како је раније најављивано.

       Лист тврди да Кремљ није открио због чега се Путин предомислио и одустао од планираног доласка, али да "Русима свакако није по вољи недавно приближавање Србије позицијама САД у спољнополитичком домену" што је "нарочито дошло до изражаја приликом недавног потписивања споразума у Белој кући, о нормализацији економских односа Београда и Приштине".

       Председник Србије Александар Вучић је у јуну, након састанка с председником Русије у Москви, рекао да му је Путин потврдио да у октобру стиже у посету Србији и да ће то бити "величанствен догађај" јер ће тада бити отворен и Храм светог Саве на Врачару.

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари