Боцан-Харченко: Најбоље би било да се ово у Црној Гори решава у Црној Гори у договору са Србијом

БИЛО МУ ПОСТАВЉЕНО ПИТАЊЕ: ДА ЛИ БИ МОСКВА ПОКРЕНУЛА ПИТАЊЕ СПЦ У ЦРНОЈ ГОРИ У СБ УН

Александар Боцан-Харченко

        АМБАСАДОР Руске Федерације у Србији -  Александар Боцан Харченко - изјавио је вечерас да је Москва забринута због ситуације створене усвајањем Закона о слободи вероисповести у Црној Гори и поручио да је најбољи начин да се то питање реши у Црној Гори, у договору са Србијом, а не у Савету безбедности УН.

        У разговору са студентима београдског Правног факултета - упитан да ли би Русија пристала да покрене расправу у СБ УН на тему положаја Срба и СПЦ у Црној Гори, ако би Србија то од ње тражила -  рекао је да Русију забрињава настала ситуација, као и ситуација у православљу у Украјини, где је, како је навео, у току покушај расцепа Православне цркве.

        Амбасадор Боцан-Харченко је додао да ће Русија, ако добије неку молбу том смислу, покушати да да свој допринос у правним оквирима овој ситуацији, али је истакао даМосква није за СБ УН.

         „Најбољи начин решавања био би - у Црној Гори, заједно са Србијом”, рекао је Боцан Харченко студентима Правног факултета, где је одржао предавање о Резолуцији 1244.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари