Амбасада Русије Конаковићу: Малигни утицај у БиХ имају западне амбасаде а не Москва

ОН КРИВИЦУ ЛАЖНО ПРЕБАЦУЈЕ НА ДРУГОГ КОРИСТЕЋИ ПРИМИТИВНЕ ЗАПАДНЕ РУСОФОБИЧНЕ КЛИШЕЈЕ

Елмедин Конаковић

* Нисмо могли да заобиђемо реченицу у поруци министра спољних послова у Савету миннистара Елмедина Конаковића упућену неколико његових колега у државама Источне Европе у вези са одлуком Савета министара да ускрати могућност грађанима тих земаља да гласају на територији БиХ на предстојећим изборима у Европски парламент

* По уверењу Елмедина Конаковића, на одлуку представника СНСД-а у Савјету министара је деловао фамозни "малигнни руски утицај", који, према запажањима министра, расте дан за даном. Видимо у тој изјави потпуно одсуство логике. Како утицај Русије може бити "малигни" за чланове и руководство СНСД-а који се залаже за развој узајамно корисних и конструктивних односа са Руском Федерацијом?

_____________________________________________________________

         РУСИЈА не утиче на процесе доношења одлука у БиХ, сматрајући да то треба да буде суверени посао самих органа власти земље, саопштила је Амбасада Русије у БиХ на својој Фејсбук страници.

         Саопштење Амбасаде Руске Федерације у БиХ преносимо у целости:

         Нисмо могли да заобиђемо реченицу у поруци министра спољних послова у Савету миннистара Елмедина Конаковића упућену неколико његових колега у државама Источне Европе у вези са одлуком Савета министара да ускрати могућност грађанима тих земаља да гласају на територији БиХ на предстојећим изборима у Европски парламент.

         По уверењу Елмедина Конаковића, на одлуку представника СНСД-а у Савјету министара је деловао фамозни "малигнни руски утицај", који, према запажањима министра, расте дан за даном.

         Видимо у тој изјави потпуно одсуство логике. Како утицај Русије може бити "малигни" за чланове и руководство СНСД-а који се залаже за развој узајамно корисних и конструктивних односа са Руском Федерацијом?

         У ствари – и то је опште познато – Русија не утиче на процесе доношења одлука у БиХ, сматрајући да то треба да буде суверени посао самих органа власти земље. За разлику од западних амбасада које својим мешањем у рад како институција, тако и појединачних политичара, стално претећи и манипулишући, заиста трују ситуацију у БиХ својим малигним мијазмима.

         Реченица из поруке Елмедина Конаковића сведочи само о тежњи да се кривица за насталу атмосферу лажно пребаци на другог користећи примитивне западне русофобичне клишеје.

         То је потврда властите немоћи да успостави конструктивни дијалог са коалицијским партнерима у интересу како сваког од конститутивних народа БиХ, тако и свих грађана БиХ.

          Конаковић је писао шефовима дипломатија Словеније, Румуније и Пољске поводом одлуке да се не дозволи држављанима три земље да гласају на европским изборима у амбасадама својих земаља у Сарајеву“.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари