Меркелова опет добила напад дрхтавице – у резиденцији председника Немачке Штајнмајера

ТРЕСЛА ЈОЈ СЕ И ГЛАВА, А РУКЕ КОНТРОЛИСАЛА ТАКО ШТО ЈЕ ЈЕДНУ ДРЖАЛА ДРУГОМ

* У Берлину је објављено да је Ангела Меркел добро и да ће отпутовати на самит Г-20 у осаку. Међутим, има и политичке симболике у здравственом `љуљању` немачке канцеларке. Са њом се `љуљају` и њена политичка каријера, а и досадашњи начин владања Немачком у који је деценијама била урађена америчка супервизија свега

__________________________________________________________________________

         АНГЕЛА Меркел се поново – по други пут за само десет дана – тресла и једва држала на ногама на јавном месту, али је изгледало мање драматично него приликом дочека украјинског председника Владимира Зеленског.

         Догодило јој се то док је председник Немачке Франк-Валтер Штајнмајер озваничавао смену на челу немачког министарства правде.

         Ново `велико дрхтање` било је праћено обилним знојем. Понудили су јој чашу воде, коју је она одбила иако је у идентично јс ситуацији, у време дочека Зеленског, тврдила да јој је било боље чим је попила „неколико чаша воде“.

         Меркеловој се накратко тресла и глава, а руке је – након што је главни талас дрхтавице прошао – држала тако да је фактички обуздавала једну другом.

         Ово са узајамним `хапшењем руку` су јој посаветовали лекари након првог `великог дрхтања“. И, показало се ефикасним.

         Додуше, можда је и сам напад био нешто слабији од првог.

         Кабинет меркелове је одмах након церемоније код Штајнмајера саопштио да се она осећа добро и да ће путовати на самит Г-20 у Осаки.        

         Појавиле су се процене да немачка канцеларка `дрхти` зато што има дијабетес па у неком моменту јој организам остане без довољно течности. Или зато што добија нападе тахикардије који се „транзиторно преносе и на руке“.         

         Независно од узрока, има и политичке симболике у здравственом `љуљању` немачке канцеларке.

         Са њом се `љуљају` и њена политичка каријера, а и досадашњи начин владања Немачком у који је деценијама била урађена америчка супервизија свега.

       

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари