Бата Живојиновић добио улицу у београдској општини Врачар

СВОЈИМ ДОПРИНОСОМ ОБЕЛЕЖИО ЗЛАТНУ ЕРУ СРПСКЕ И ЈУГОСЛОВЕНСКЕ КИНЕМАТОГРАФИЈЕ

         БОЈАНСКА улица на Врачару убудуће ће носити име славног српског и југословенског глумца Улица Велимира Бате Живојиновића, одлучено је данас на седници Скупштине града Београда.

         Заменица председника Скупштине града Београда и председница Комисије за споменике и називе тргова и улица, Андреа Радуловић, изразила је задовољство што ће једна улица на Црвеном крсту понијети име глумачке легенде.

         "Поводом обележавања три године од смрти славног глумца Велимира Бате Живојиновића, Компанија Борба, магазин Базар и Горан Весић, као грађанин градске општине Врачар, покренули су иницијативу да једна од улица у општини Врачар добије назив по Велимиру Бати Живојиновићу", рекла је она.

         Истакла је да је Велимир Бата Живојиновић својим уметничким и културним доприносом обележио једну златну еру српске, југословенске и светске кинематографије.

         "Наш славни глумац остаће вечно наш Валтер који брани Сарајево, Мирта у Скупљачима перја, командант Столе у Бици на Неретви. Човек са емоцијом и карактером који је дао немерљив допринос култури у Србији, региону и шире", додала је Радуловићева.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари