Асанж се пред судом у Лондону мучио да се присети и свог имена

БИО ЈЕ СВЕЖЕ ОБРИЈАН, У ТЕГЕТ ОДЕЛУ ПРЕКО СВЕТЛОПЛАВОГ ЏЕМПЕРА И БЕЛЕ КОШУЉЕ

* Судији рекао да није у стању да разборито размишља, али изговорио: „Не разумем како је то правично да не могу ништа да истражим, да не могу да приступим ниједном свом документу. Веома је тешко ту где сам

_______________________________________________________________

        ОСНИВАЧ Викиликса Џулијан Асанж био је данас прилично збуњен кад се појавио пред судом у Лондону и мучио се чак да се присети чак ни свог имена и својих година.

        Он се данас појавио свеже обријан, без дуге браде коју је имао последњи пут када је виђен у јавности у мају и када је осуђен на затворску казну од 50 недеља због тога што је прекршио услове условне слободе, пренио је Ројтерс.

        Изгледао је као да је доброг здравља, са уназад очешљаном сиједом косом, у тегет оделу преко светлоплавог џемпера и беле кошуље.

        Он је, међутим, мрмљао и муцао неколико секунди док је давао податке о свом имену и датуму рођења на почетку прелиминарног саслушања.

        Када га је судија на крају рочишта питао да ли зна шта се дешава, одговорио је: "Не баш", пожаливши се на услове у затвору и рекавши да није у стању да размишља разборито.

        "Не разумем како је то правично да не могу ништа да истражим, да не могу да приступим ниједном свом документу. Веома је тешко ту где сам", изјавио је.

        (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари