Због бомбе из Другог светског рата евакуисали све у радијусу од 800 метара

Несвакидашњи проблеми немачког града Халеа

        БЕРЛИН, (ФоНет) - Власти у немачком граду Халеу наредиле су хитну евакуацију 20.000 људи, након што је у центру града пронађена неексплодирана бомба из Другог светског рата велике разорне моћи.

        Бомбу је случајно пронашао човек који је копао јарак испред своје куће и одмах је обавестио полицију. Када су бомбу испитали стручњаци за деминирање, одлучено је да се нареди евакуација у пречнику од 800 метара, укључујући и свих 500 пацијената из једне болнице.

        Широм Немачке често се проналазе неексплодиране бомбе које су за време Другог светског рата бацали британски и амерички авиони, али су детонатори на њима углавном зарђали, што готово да онемогућава њихово активирање.

        Стручњаци за деминирање су, међутим, утврдили да је детонатор на овој бомби у веома добром стању и проценили да је опасност од експлозије реална.

        Начелник герадске полиције Бернд Феганд изјавио је да ће шест школа, које се налазе у угроженом подручју, као и Градска болница, бити затворени док бомба не буде деактивирана, преноси ДПА.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари