Заев партији Груевског: На наредним изборима ћу вас потући са 60-120 хиљада гласова разлике

НА ПРЕТХОДНИМ ЈЕ ОСВОЈИО 20.000 МАЊЕ, АЛИ ЈЕ УЗ ПОДРШКУ ШИПТАРСКИХ ПАРТИЈА ДОШАО НА ВЛАСТ

* Објавио да „сигурно побеђује“ у априлу 2020-те јер је Македонији донео „слободу и демократију, питомост, кроткост, транспарентност, одговрност и прихватање кривице“. Заев, наравно, лукави јер и сам одлично зна да су све шиптарске партије у Македонији из Тиране и Вшингтона добиле наредбу да формирају парламентарну већину и владу са његовом СДСМ. И да ће можда остати на власти опет захваљујући Шиптарима и њиховим наредбодавцима

______________________________________________________________________

         АМЕРИЧКИ вазал на положају премијера Северне Македоније – Зоран Заев - поручио је посланицима македонске опозиције да ће његов СДСМ убедљиво, са великом разликом у броју гласова, победити њихов ВМРО ДПМНЕ на предстојећим ванредним парламентарним изборима.

         "Наше анкете показују да побеђујемо, не знам шта показују ваше. Победићемо вас са 60.000 до 120.000 гласова разлике на предстојећим парламентарним изборима",  рекао је Заев у парламенту, одговарајући на питање посланика ВМРО ДПМНЕ да ли ће се повући из политике и са лидерске позиције у СДСМ ако изгуби изборе који су најављени за 12. април наредне године.

         Како је пренео портал "Сакам да кажам", он је истакао да ће се то десити не зато што је добар прогнозер, већ због храбрих политика његове владе, слободе и демократије које је омогућила, насупрот лоших политика опозиционе ВМРО ДПМНЕ.

         "Ако гледате све те анкете и анализе, чак и ваших института, огромна група неопредељених гласача се јежи од помисли да ће (Христијан) Мицкоски и ВМРО ДПМНЕ доћи на власт због ароганције, дрскости, безобразлука, претњи. Коме  то треба? Људи желе питомост, кроткост, транспарентност, одговрност, прихватање кривице", рекао је Заев у одговору на посланичко питање посланика ВМРО ДПМНЕ. 

         На последњим ванредним парламентарним изборима, крајем 2016. године, одржаним због дубоке политичке кризе, ССДМ је добио 436.981 гласова и 49 посланика, а ВМРО ДПМНЕ 454.577 гласова или  51 мандат, али је Заев формирао владу јер ниједна албанска опозициона партија није желела у коалицију са тадашњим лидером ВМРО ДПМНЕ Николом Груевским.

         Заев, наравно, лукави јер и сам одлично зна да су све шиптарске партије у Македонији из Тиране и Вшингтона добиле наредбу да формирају парламентарну већину и владу са његовом СДСМ.

         

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари