„Водимо индиректне преговоре са Саифом ал-Исламом да дође у Хаг“

ГЕНЕРАЛНИ ТУЖИЛАЦ МЕЂУНАРОДНОГ КРИВИЧНОГ СУДА ЛУИС МОРЕНО-ОКАМПО

  • Ми знамо да око њега постоји група најамника која има намеру да га пребаци највероватније у Зимбабве... Мада, он изјављује да је невин и да ће то доказати, изјавио Морено-Окампо
  • ФАКТИ: Обратите пажњу: „око њега постоји група најамника“! Значи: не сабораца, не присталица, не истомишљеника! Само је фалило да отворено каже: група криминалаца и убица! Зато, не треба сумњати: ако се Гадафијев син ухвати на ову удицу, ако покуша да у Хагу било шта доказује – проћи ће много горе него Србија!

        МЕЂУНАРОДНИ кривични суд у Хагу води индиректне преговоре са Саифом ал Исламом, сином и наследником Моамера Гадафија, о његовом могуће јављању у суд – изјавио генерални тужилац МКС Луис Морено-Окампо.

        Овај најнезависнији од свих судова на планети, који нема никакве везе са новим колонијализмом САД и ЕУ и НАТО, у јуну је издао налог за хапшење пуковника Гадафија, Саифа ал-Ислама и шефа либијске обавештајне службе Абдуле ас-Сенусија.

        Морено-Окампо није желео да открије преко којих посредника се воде наводни преговори. Чак је саопштио да МКС не зна где се Саиф тренутно налази. Још је додао да Гадафијевом сину неки саветују да се склони у неку од афричких држава које не сарађују са МКС. Вероватно у Зимбабве, указао је генерални тужилац.

        Па закључио: „Ми знамо да око њега постоји група најамника која има намеру да га пребаци највероватније у Зимбабве... Мада, он изјављује да је невин и да ће то доказати“.

        Обратите пажњу: „око њега постоји група најамника“! Значи: не сабораца, не присталица, не истомишљеника! Само је фалило да отворено каже: група криминалаца и убица!

        Зато, не треба сумњати: ако се Гадафијев син ухвати на ову удицу, ако покуша да у Хагу било шта доказује – проћи ће много горе него Србија!

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари