Венецуела одлучно одбацила „лажни извештај Канцеларије високог комесара УН за људска права”

ВЛАДА У КАРАКАСУ УПОЗОРАВА ДА ВИСОКИ КОМЕСАР НАСТАВЉА СА ОБМАЊИВАЊЕМ МЕЂУНАРОДНЕ ЈАВНОСТИ

  • Боливарска Република апсолутно не признаје овај нелегитимни документ, који се користи да би се наметнуло мишљење Канцеларије високог комесара засновано на лошем и пристрасном приступу, и намерава да предузме одређене дипломатске кораке како би осудила ову нову агресију усмерену против свог народа и земље, од стране једне инстанце која би требало да одржава равнотежу, процењује и штити људска права у свету

        БОЛИВАРСКА Република Венецуела одлучно одбацује лажни извештај Канцеларије високог комесара Уједињених нација за људска права посвећен нашој земљи јер се поново свесно служи лажима, неоснованим и пристрасним индикацијама, као и ширењем лажних процена о венецуеланској стварности.

        Инструментализација Канцеларије високог комесара у политичке сврхе и за напад на Венецуелу, којом се доводи у питање и добронамерност ове институције, прерасла је нажалост у једну лошу навику у задње време. Коришћењем лажних вести које преносе бескрупулозни медији, без било каквих доказа, и применом двоструких стандарда у области људских права, поново је продемонстрирала пристрасне и срамотне ставове који угрожавају суверенитет Венецуеле и крше међународно право.

        За сваку осуду је то што Канцеларија високог комесара наставља са отвореном обманом међународне заједнице поводом насилних догађаја који трају од априла текуће године, под окриљем једног дела венецуеланске опозиције, и што игнорише обимну, детаљну и чињенично поткрепљену документацију коју је држава Венецуела представила Канцеларији, са доказима одговорност лидера опозиције у организовању, заговарању и финансирању насилних догађаја, који су довели до поражавајућег салда од преко сто погинулих и на хиљаде рањених особа, као и непроцењиве штете и патње која је нанета народу земље.

        А што је још горе, Канцеларија високог комесара није показала било какву солидарност са жртвама ове насилне и криминалне политичке стратегије, чији је једини циљ свргавање са власти легитимне владе Боливарске Републике Венецуеле.

        Са етичког становишта, за сваку је осуду то што Високи комесар Уједињених нација за људска права, на основу непотпуног извештаја, који није званично закључен, заснованог на мишљењима наводне самопрокламоване „групе експерата”, указује на масивно кршење људских права, при чему ту фарсу представља свету као званичне закључке Уједињених нација, чиме наноси штету имену и репутацији ове организације и њених земаља чланица.

        Лажни налази самопрокламоване „групе експерата УН”, који су добили подршку Високог комесара, озбиљно су наштетили правичности, непристрасности, једнакости, часности и поверењу којима би требало да се руководи поменута Канцеларија, и представљају опасан преседан за Уједињене нације.

        Ово се дешава само неколико дана после успешног успостављања суверене и легитимне Националне уставотворне скупштине у Венецуели, након што су мир и спокој поново завладали улицама, и након што је опозиција, после неуспелих насилних напада, најавила свој повратак изборном и уставном путу, одлучивши да учествује на регионалним изборима предстојећег 10. децембра.

        Боливарска Република апсолутно не признаје овај нелегитимни документ, који се користи да би се наметнуло мишљење Канцеларије високог комесара засновано на лошем и пристрасном приступу, и намерава да предузме одређене дипломатске кораке како би осудила ову нову агресију усмерену против свог народа и земље, од стране једне инстанце која би требало да одржава равнотежу, процењује и штити људска права у свету.

        Боливарска Република Венецуела - сада загазивши у један народни уставотворни процес - потврђује своју посвећеност миру, заговарању дијалога са свим секторима у земљи, политичкој толеранцији и пуном поштовању људских права, као и стварању услова за решавање проблема са којима се суочавамо.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари