Ватромети у Сиднеју, Хонг Конгу, Москви, Берлину, Дубаију, Лондону...

ЊУЈОРК ДОЧЕКАО 2012. ПАЉЕЊЕМ 30.000 СИЈАЛИЦА, У ТОКИЈУ

СВИ ХРАМОВИ ЗВОНИЛИ 108 ПУТА, ПОНОЋНИ ПОЉУПЦИ У ВЕНЕЦИЈИ

Хонг Конг

        БЕОГРАД, (ФоНет) - У свим деловима света људи су се опростили од старе године, коју су обележили масовни протести, економске кризе и природне катастрофе, а као и увек с много лепих жеља и вере у срећнију будућност, и поред лоших предвиђања, дочекали су 2012.

        Први у Нову 2012. годину ушла су острва Самоа и Токелау, острва у Јужном Пацифику, пошто су прескочили 30. децембар и са 29. прешли на 31. децембар, пренели су медији.

        Они су ову одлуку донели како би побољшали везе са својим великим трговинским партнерима Аустралијом и Новим Зеландом.

        Традиционално грандиозни ватромет у Сиднеју није изостао ни ове године, док су Њујорчани уз ватромет и са Леди Гагом и градоначелником Мајклом Блумбергом, који је упалио 30.000 сијалица на традиционалној новогодишњој лопти, плешући уз уз Синатрин „Њујорк“, одбројавали минуте испраћајући стару и дочекујући нову годину.

Њујорк

        Људи у Јапану, у коме је у земљотресу и цунамију страдало или нестало 20.000 житеља, у суботу су посетили храмове и светилишта и молили се за наредну годину. Звона у храмовима звонила су 108 пута да очисте свет од зла и донесу срећу, а у Токију је са највише куле у поноћ пуштен велики хелијумски балон пун наде и жеља у новој години.

        У Хонг Конгу, више од 400.000 људи посматрало је четвороминутни ватромет, који је коштао милион долара.

        Ватрометом је 2012. дочекана и на Црвеном тргу у Москви, уз велике мере обезбеђења, а у Паризу се у поноћ на Јелисејским пољима отварао шампањац.

        Готово 500 људи је повређено од петарди и у пуцњави ватреним оружјем на Филипинима, где се верује да бучно прослављање Нове године тера зло и несрећу.

        У Дубаију Нова година је почела грандиозним ватрометом који је осветлио Бурџ Дубаи.

Москвa

        У Италији се 60.000 људи окупило на Тргу Светог Марка у Венецији за поноћни пољубац, а у Риму је 300.000 људи пратило концерт у центру града.

        Стотине хиљада људи су у Берлину дошле до Бранденбуршке капије на спектакуларан ватромет и да слуша живу музику.

        Око 80.000 људи на уличној забави у Единбургу је поздравило 2012. годину, а у Лондону се око 250.000 људи окупило да слуша звона Биг Бена у поноћ и посматра ватромет на Темзи.

Лондон

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари