У Ватикану цвета проституција, највећа геј-сауна на свету - у простору Конгрегације за веру

ПОСТОЈЕ И СПЕЦИЈАЛНЕ САУНЕ И САЛНИ ЗА МАСАЖУ У КОЈИМА СВЕШТЕНИЦИ ПЛАЋАЈУ ЗА СЕКС

* Неке католичке јавне куће се налазе у непосредној близини италијанског парламента, а један секс-соларијум - недалеко од Пјаце Барберини

* Ватикан пре две године платио са 23 милиона евра део римског стамбеног блока у којем је смештена „Европа мултиклуб”, која је највећа геј сауна у свету и у чијем кабаретском програму постоји стриптиз тачка мушкарца у свештеничкој одори

* Високог званичника Ватикана - монсињора Лусиа Валеха Балду - ухапсила ватиканска полиција са „помагачем“ - због сумње да су медијима достављали информације

         ПРЕМА најновијим наводима италијанских медија, просторије Римокатоличке цркве у Риму користе се као сауне и салони за масажу у којима свештеници плаћају за секс, а у извештајима који се воде као „процурели” наводе се тачне локације за проституцију.

         Ватикански званичници наводно допуштају да објекти у црквеном власништву буду изнајмљени на сумњив начин и допуштају да се у њих усељавају јавне куће, пренео је британски Индепендет.

         Неке од тих локација налазе се у непосредној близини италијанског парламента, док се један такав „соларијум” налази недалеко од Пјаце Барберини, а одељење Ватикана Конгрегација за проповедање вере означено је као најбогатије које у поседу има стотине милиона вредне некретнине у центру Рима.

         Ватикан је, како је откривено пре две године платио са 23 милиона евра део римског стамбеног блока у којем је смештена „Европа мултиклуб”, која је, како се наводи, највећа геј сауна у свету и у чијем кабаретском програму постоји стриптиз тачка мушкарца у свештеничкој одори.

         Према речима кардинала Тарцисија Бертонеа, ова некретнина купљена је 2008. године у време папе Бенедикта Шеснаестог.

         Бертоне је, према овим незваничним извештајима, потрошио 200.000 евра из добротворног фонда за лечење да би реновирао свој пентхаус.

         Према наводима агенције Анса, која се позива на неименоване изворе, актуелни папа Франциско жели да се што пре заустави „цурење” ових и сличних компромитујућих информација, јер је 8. децембра у Ватикану важан празник.

         Према тим извештајима, високог званичника Ватикана - монсињора Лусиа Валеха Балду - ухапсила је ватиканска полиција заједно са још једним осумњиченим због сумње да су медијима достављали информације.

         Неки аналитичари верују да су скандалозне вести које се појављују део отпора покушају папе Франциска да реформише Курију.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари