ХОЧЕВАР: Управо оваква времена позивају да будемо велике личности

КРАЉЕВО (ПО ПОПИСУ) ИМА 303 КАТОЛИКА, АЛИ ЈЕ

БЕОГРАДСКИ НАДИСКУП И У ЊЕМУ СЛУЖИО БОЖИЋНУ МИСУ

  • Католичка црква у Краљеву после земљотреса није обновљена, па је божићна миса служена у објекту у близини
  • Хочевар је истакао да крштењем деце жели да пошаље поруку како се времена кризе не треба бојати

         КРАЉЕВО, (ФоНет) - Београдски надбискуп Станислав Хочевар служио је божићну мису и у Краљеву да би, како је рекао, граду погођеним земљотресом и католичкој заједници у том граду изразио солидарност.

         Он је истакао да крштењем деце жели да пошаље поруку како се времена кризе не треба бојати, него још већом снагом и радошћу радити на остварењу циљева за опште добро.

         „Иако сви говоримо о кризи, желим да нас у новој години испуни већа свест о одговорности, сарадњи, креативности и храбрости, јер нас управо оваква времена позивају да будемо велике личности. Где су велике личности, тамо се историја сигурно преображава“, рекао је честитајући католичким верницим божићне празнике надбискуп Хочевар.

         Католичка црква у Краљеву после земљотреса није обновљена, па је божићна миса служена у објекту у близини.

         Према речима надбискупа Хочевара истраживања су показала да црква статички није у великој опасности, као што се сматрало пре опсежних истраживања, па је католичка заједница одлучила да пре свега, помогне другима.

         Већа оштећења, како је претрпела је парохијска кућа која је била оштећена и у Другом светском рату, а ни тада није обновљена.

         Према речима Хочевара католичка заједница планира обнову и цркве и парохијске куће како би оне служиле на част граду Краљеву и његовим становницима, као центар дијалога и повезивања.

         Према последњем попису, у Краљеву живи 303 грађана католичке вероисповести, али се сматра да их је знатно више.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари