ХОЧЕВАР: У Србији је потребан договор о доласку папе

БЕОГРАДСКИ НАДБИСКУП „ОТВОРИО ДУШУ“

  • Београдски надбискуп изјавио да је „подељено хришћанство прави скандал у глобализованом свету“
  • Хочевар је рекао да је посебно важно да у културним и образовним делатностима не сме увек да се понавља, као на Светосавској свечаној академији: „Треба се борити против римске јереси“
  • „Није толико у питању какав је званичан однос Београда или Србије према католичкој цркви, него да ли постоји објективност у стварању идентитета неке нације, а тиме и националног програма и визије националног развоја“, закључио је Хочевар
  • ФАКТИ: Ватикан није имао ништа крупно против што је „глобализовани свет“ извршио ничим изазвану агресију на Србију и што јој отима 15 одсто територије, а Хочевар још тврди како је „подељено хришћанство прави скандал у глобализованом свету“! Па и да није одавно подељено - поделило би се у „глобализованом свету“ у којем САД, ЕУ и НАТО газе државе и народе, а Ваткин жели уједињено хришћанство под својом доминацијом. А колико би та уједињеност била „нескандалозна“ сведочи и Хочеварова амбиција да нас научи шта је „објективност у стварању идентитета (српске) нације“.

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Београдски надбискуп Станислав Хочевар изјавио је да је у Србији потребан договор о доласку папе и поручио да то треба да се уради, јер „психологија скривања, није ни за кога здрава“.

        „Питање хоће ли папа доћи у Србију постављају ми сви новинари. Када год шетам Београдом или било којим другим градом у Србији, свуда ме исто питају, и то припадници свих цркава и религија“, рекао је Хочевар у интервјуу за Нови магазин.

        „Сви они тврде да би било добро да папа посети Србију. Мој одговор свима је: организујте округле столове, па да се договоримо као браћа и сестре“, навео је Хочевар.

        Према оцени београдског надбискупа, познатог по залагању за зближавање цркава, „подељено хришћанство је прави скандал у глобализованом свету“.

        Говорећи о односу званичног Београда према католичкој цркви, Хочевар је рекао да је посебно важно да у културним и образовним делатностима не сме увек да се понавља, као на Светосавској свечаној академији: „Треба се борити против римске јереси.“

        „Није толико у питању какав је званичан однос Београда или Србије према католичкој цркви, него да ли постоји објективност у стварању идентитета неке нације, а тиме и националног програма и визије националног развоја“, закључио је Хочевар.


Слични садржаји

Коментари