ХОЧЕВАР: Бескрајно залагање за опште добро

ИЗ БОЖИЋНЕ ЧЕСТИТКЕ НАДБИСКУПА БЕОГРАДСКОГ

  • Браћи и сестрама који Божић славе по источном обреду, надбискуп Хочевар је, у посланици, честитао поздравом „Мир Божији - Христос се роди“

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Надбискуп београдски Станислав Хочевар поручио је у Божићној посланици да божићни дани не смеју да се претворе само у традицију и фолклор, јер је суштина „заживети“ у себи Исусова осећања и љубав и „деловати његовим бескрајним залагањем за опште добро“.

        Сведочити свима његово Јеванђеље и упорно и поштено радити за добро баш свих становника земље - јесте оно на шта смо сви позвани, нагласио је надбискуп Хочевар, поводом Божића који се по новом календару слави 25. децембра.

        Хочевар ће на Божић служити у београдској цркви Криста Краља, а поподне тог дана у Краљеву, као вид солидарности са страдалима у земљотресу.

        Према речима Хочевара, када би се међу обичним људима, „међу нама, браћо и сестре, темељно и истински променио духовни сандард, брзо би и они који носе одговорност за целокупно друштво другачије реаговали“.

        Браћи и сестрама који Божић славе по источном обреду, надбискуп Хочевар је, у посланици, честитао поздравом „Мир Божији - Христос се роди“.

        Од срца желим да у овим данима будемо духовно уједињени те да заједно призивамо на све људе велико Божје милосрђе и просветљење Духом Светим. Сви ми житељи наше Земље жедни смо нове спознаје и дужни смо учинити нове кораке солидарности у хришћанској одговорности, рекао је надбискуп Хочевар у честитки коју је традиционално поводом Божића упутио поглавару Српске православне цркве патријарху Иринеју.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари