Франциско: Тежак је грех отпуштати људе ради остваривања профита

ОДРЕАГОВАО НА ОТПУШТАЊА У ПРИВАТНОЈ ТВ КОЈА ЈЕ ТЕСНО САРАЂИВАЛА СА ВАТИКАНОМ

  • Верницима окупљеним на Тргу Свтог Петра рекао: „Рад нам обезбеђује достојанство. Они на којима је одговорност за људе – они који руководе – дужни су да чине све што могу да сви мушкарци и жене имају прилику да раде и да са достојанством гледају у очи свима око себе”

          ПАПА Франциско рекао је католичким верницима окупаљеним на Тргу Светог Петра да бизнисмени и менаџери који отпуштају људе ради профита и тако их лишавају средстава за живот чине – велики грех.

          У традиционалној папској проповеди поглавар Римокатоличке цркве је додатно нагласио:

          „Рад нам обезбеђује достојанство. Они на којима је одговорност за људе – они који руководе – дужни су да чине све што могу да сви мушкарци и жене имају прилику да раде и да са достојанством гледају у очи свима око себе”.

           Италијанская телекомпанија RAI наводи и ове његове речи:

          „Тешки грех чине они који због економских махинација и не сасвим чистих аранжмана затварају фабрике и друга предузећа и тако лишавају људе после. Такви заиста чине тежак грех”.

          Како је објавио лист Il Messaggero – папине речи су биле намењене присутној групи новинара италијанске приватне тевлевизије Sky Italia којима прети отпуштање с посла.

          Руководство те тв-компаније одлучило је да затвори новнарски пункт у Риму, а неке сараднике је већ отпустило неке сараднике.

          Папа се умешао речима:

          „Надам се да ће за телеканал бити нађено решење које ће првенствено водити рачуна о интересима сих и о интересима породица њених сарадника. Није добро што многе, чак и сасвим успешне, компаније реализују своје развојне планове не водећи рачуна о последицама које ће то имати по људе”

          Sky Italia је са Ватиканом остварио неколико ексклузивних телевизијских пројеката.

          Sky Italia је директно преносио канонизацију двојице римских папа - Иована Павла II и Иована XXIII.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари