Франциско: Људима су за живот довољни здравље, нешто новца и мало забаве

У БОГОЈАВЉЕНСКОЈ БЕСЕДИ У ВАТИКАНУ ПОЗВАО КАТОЛИКЕ ДА НЕ БУДУ РАВНОДУШНИ ПРЕМА ХРИСТУ

        ПОГЛАВАР Римокатоличке цркве Франциско изјавио је данас да тежња новцу, каријери и успеху не треба да буду основа нечијег целог живота и апеловао на људе да се одупру „склоности према ароганцији, жеђи за влашћу и материјалним богатством“.

        Папа је у Богојављенској беседи у Ватикану казао да људи могу да живе уз „здравље, нешто новца и мало забаве“ и апеловао на помоћ сиромашнима и другима којима је потребна, и на давање без очекивања нечег заузврат.

        „Неке звезде можда сијају, али не показују пут. Тако је и са успехом, новцем, каријером, наградама и задовољствима, када постану цео наш живот“, навео је Франциско и додао да тај пут неће обезбедити спокој и радост.

        Касније је са свог прозора на Тргу светог Петра позвао десетине хиљада окупљених верника да не буду равнодушни према Исусу.

        „Уместо да се понашају у складу са својом хришћанском вером, људи следе (доминантне) принципе у свету, што води задовољењу склоности према ароганцији, жеђи за влашћу и материјалном богатству“, рекао је папа.

        Он се помолио да, уместо тога, „свет напредује путем правде и мира“.

        Папа је упутио срдачну честитку верницима цркава које сутра, по јулијанском календару, прослављају Божић.

        „Нека та величанствена прослава буде извор нове духовне снаге и заједништва међу нама хришћанима“, рекао је поглавар Римокатоличке цркве.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари