Упозорење угледних Немаца Меркеловој да земљу не увлачи у трећи светски рат против Русије

„ДЕКЛАРАЦИЈУ 8/9 . МАЈА 2018.“ ПОТПИСАЛО ПРЕКО 40 УГЛЕДНИХ ЛИЧНОСТИ - ВИМЕР, ХАРТМАН, ХЕНСЕЛ…

  • Међу потписницима овог антиратног документа има појединаца од имена и из других европских земаља, па се у њему наглашава „Ми Европљани кажемо НЕ рату против Русије! Два светска рата су довољна!“
  • Међутим, главна порука је ипак намењена Ангели Меркел и државном врху у Берлину: „Ако немачка вазална власт у свом саучесништву са ратним хушкачима из Велике Британије и Француске, а под вођством САД и NATO, планира агресију на Русију, она то чини - не у наше име! Последњу реч о рату и миру имамо ми грађани!“

        ВИШЕ од 40 угледних интелектуалаца и јавних радника, пре свега из Немачке, али и других земаља ЕУ, од којих су нашој јавности најпознатији Вили Вимер, Клаус Хартман, Рудолф Хенсел, Норман Пех, Улрих Мис, Клаус фон Раусендорф и Руле фон Бизмарк, упутили су драматичан апел јавности против претње ратом са Русијом.

        Уочи Дана победе (и Дана Европе), документ под називом „ДЕКЛАРАЦИЈА 8/9. маја 2018.“ објављен је данас у листу Ное Рајнише Цајтунг на пет језика: немачком, енглеском, холандском, српском и руском.

        Међу потписницима су се нашли и српски Европљани Милица Радојковић-Хенсел, Гордана Бељкас и проф. др Велимир Недељковић.

        Овде преносимо српску верзију документа, која довољно говори каква је клима у ЕУ у коју покушавају да увуку Србију:

ДЕКЛАРАЦИЈА 8/9. маја 2018.

        Ми Европљани кажемо НЕ рату против Русије!

        Два светска рата су довољна!

        У прошлости је Немачка дозволила да је увуку у Први светски рат, а у Другом светском рату руском народу је нанела неизмерну патњу.

        Ми не смемо дозволити да се то још једном понови!

        Ако немачка вазална власт у свом саучесништву са ратним хушкачима из Велике Британије и Француске, а под вођством САД и NATO, планира агресију на Русију, она то чини - не у наше име!

        Последњу реч о рату и миру имамо ми грађани!

        Ми кажемо НЕ рату и насиљу у међународним односима и осуђујемо наставак ратног хушкања, наоружавања и милитаризације!

        Neue Rheinische Zeitung
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари